HomeSocialD'ale cetateanuluiIeftinește, Doamne, RCA-ul! Slujbă de pomenire pentru asigurarea obligatorie...

Ieftinește, Doamne, RCA-ul! Slujbă de pomenire pentru asigurarea obligatorie a românului!

Jumulit de bani din toate părțile, cu mâna lui Jupuitu’ de la fisc îndesată în buzunar până la cot, românul statistic s-a trezit peste noapte că trebuie să plătească cam la o dublă de mălai pentru a putea circula cu mașina. După ce nea Mișu Negrițoiu, zis și Civilu’, s-a ales în capu’ la ASF, tarifele pentru RCA s-au umflat ca laptele. Cei mai afectați au fost cei din clanul transportatorilor, cărora asigurarea pentru camion le scoate din portofel sume care ajung la 22.000 de lei pe an. Nervozitatea a ajuns la cote alarmante, frigiderul domnului Mișu fiind umplut cu regularitate de bunătăți transmise prin viu grai de către neamul lui manivelă. În tot scandalul creat, Guvernul și Parlamentul s-au călcat pe picioare care să dea primul legea izbăvitoare care să ieftinească RCA-ul. Din păcate pentru popor, veste tristă este că în ciuda intervenției statului, prețul va rămâne umflat cu pompa de la bicicletă. Din motive numeroase, așa cum vom încerca să explicăm mai la vale.

Nebunia a început cu Astra și Carpatica

Aflate în top 3 al vânzătorilor de polițe RCA, Astra și Carpatica au intrat în faliment aproape simultan. Suspiciuni majore au apărut în cazul companiei ASTRA, care a fost introdusă în procedura de administrare specială inițial. În urma unei licitații la care diferența s-a făcut pe baza unei dedicații din caietul de sarcini. Administrator special a fost numită firma KPMG, care absolut întâmplător avea în portofoliu o poliță de asigurare de 2 ani și nu de 1 an așa cum aveau celelalte companii pretendente la administrarea Astra. După ce a încasat bani buni din administrarea specială a companiei, KPMG a trimis Astra în faliment. Și, în ciuda conflictului de interese evident, aceeași companie a devenit lichidatorul judiciar. Dincolo de aceste finețuri juridice pentru care gașca de la ASF ar trebui să dea socoteală, intrarea în faliment a companiilor Astra și Carpatica, la care se adaugă supravegherea specială instituită la Euroins și City Insurance a condus la micșorarea dramatică a ofertei. Trei din primele patru companii care se aflau în topul vânzărilor de polițe RCA anul trecut trăiau exclusiv din această afacere.  Efectele s-au văzut imediat în piață, prețul RCA oferit de companiile rămase în activitate explodând pur și simplu. Așa s-a ajuns ca pentru un Logan prețul RCA să sară și de 1000 de lei/ an.

Solvency II, asasinul RCA-ului ieftin

Măsura este transpunerea unei directive europene care prevede, pe scurt, majorarea capitalului companiilor de asigurări proporțional cu riscurile asumate. Ea a fost implementată în România anul trecut și vizează inclusiv măsuri de profesionalizare a managementului. Ca efect al introducerii acestei directive obligatorii, giganții RCA au fost obligați să-și acopere pierderile imense și să-și majoreze capitalurile. Într-o analiză a pieței de profil ASF explică situația din piața de asigurări: "Jumătate dintre cele 10 societăți de asigurare autorizate să subscrie polițe RCA în cursul anului 2015, şi anume: Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance şi Euroins au înregistrat pierderi în sumă totală de 586,5 milioane de lei, reprezentând aproape 80% din pierderile de pe piață. Cele cinci societăți menționate au concentrat anul trecut peste 70% din piața asigurărilor obligatorii auto". Spre exemplificare, ASF a calculat că pentru conformarea la Solvency II Astra trebuia să-și majoreze capitalul cu circa 1 miliard de lei.  . Asigurătorii susțin că sunt pe pierderi și că la fiecare 100 de lei colectați prin polițe plătesc despăgubiri de 102 lei.

Transportatorii au pus mâna pe manivele

Mișcările de protest ale transportatorilor au vizat capul lui Mișu Negrițoiu și plafonarea prețului RCA. Cum ar veni, economia de piață ar trebui, în viziunea transportatorilor, să ia o pauză iar guvernul să ieftinească asigurarea. În euforia lor revoluționară transportatorii au omis ipostaza în care camioanele lor ar fi fost reparate pe baza unor polițe RCA d-astea plafonate de guvern, ceea ce ar implica decontări către unitățile service la sfântul așteaptă, camioane blocate și bani cheltuiți din buzunar pentru a compensa întârzierea despăgubirilor. Singurul argumente al greviștilor a fost prețul:

„UNSAR socotește prima de asigurare pentru fiecare camion considerând că fiecare camion produce o daună de 18.500 de lei în fiecare an! Conform datelor ASF, polița medie pentru camioane a fost în 2016 de 10.000 de lei, iar la o rată a daunei de 15,6% asigurătorii au plătit o daună medie de 18.500 de lei. Astfel, asigurătorii încasează 60.000 de lei şi nu le ajung să plătească 18.500 de lei! Dar aceștia calculează primele de asigurare ca şi când fiecare camion produce un accident de 18.500 de lei! Asigurătorii se plâng că sunt pe pierdere pe segmentul RCA, atunci de ce mai vând asigurări RCA dacă sunt pe pierdere “? 

Depășit de situație dar optimist, Negrițoiu recunoștea franc: „Am deschis foarte multe fronturi. Nu am estimat că piaţa poate eşua în ultimul hal. Nu-mi pare rău că am venit la ASF. Mai devreme sau mai târziu, piaţa va ajunge la maturitate”. Să sperăm că nu se va seniliza direct!

Olimpiada de populism a aleșilor, faza pe RCA

Pentru că este campanie electorală și pentru că reptilele politice caută prada lor preferată, voturile fraierilor, scandalul RCA a fost un bun prilej de manifestare. De unde piața părea scăpată de sub control și bulversată de falimente mai mult sau mai puțin forțate ne-am trezit peste noapte că avem două legi pe tema RCA, ambele de sorginte CSP-istă. (Consiliul de Stat al Planificării, pentru neinițiați).

Guvernul i-a tras un mercurial scurt și a însărcinat ASF să calculeze trimestrial un preț de referință bazat pe dauna medie, preț care să fie bază de calcul pentru asigurători: „pentru o perioadă de şase luni, (..) ASF va calcula un tarif de referință cu caracter orientativ, trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul în parte, pe baza plăților efective de daune achitate de către asigurătorii RCA din piață şi raportate la frecvența statistică a producerii evenimentelor, pe categorii de vehicule". Ce n-a observat Guvernul este faptul că dauna medie materială este de circa 5900 de lei în vreme ce dauna pentru victime sare de 80.000 de lei și că aici ar trebui umblat. Și ca să nu o mai zguduie pe piață aiurea-n tramvai onorabilii tehnocrați trasează ASF sarcina de a calcula polița: "ASF va stabili tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societățile de asigurare RCA". Bravos națiune, halal să-ți fie.

Ca să nu rămână de căruță, senatorii au aprobat și ei concomitent cu Guvernul un proiect mai vechi dar la fel de cretinoid. În viziunea rinocerilor senatori se impune plafonarea tarifelor RCA (cerută de transportatori), eliminarea vârstei care nu va mai fi criteriu de referință în stabilirea prețului și excluderea Cărții Verzi, care va fi plătită numai de către șoferii care părăsesc tara. Rinocerii au reglementat puțin și afacerile unităților Service, care vor fi obligate să efectueze toate reparațiile unui autoturism asigurat, în vreme ce asigurătorii vor fi obligați prin lege să plătească într-un anumit termen legal, în caz contrar urmând a le fi retrasă licența.

Peste toată această vânzoleală care a avut ca efect temporar retragerea camionagiilor la garaj a avenit implacabilă mâna invizibilă denumită piața liberă. Asigurătorii au anunțat creșteri de tarife la polițele RCA. De ce? Pentru că-ș obligatorii, pentru că-s oferte mai puține la o cerere mare și pentru că nimeni nu face afaceri finanțate cu bani de acasă. Uite d-aia!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare