HomeSocialD'ale cetateanuluiIndustrii creative si afaceri in sectorul 3. Voteaza Roxana...

Industrii creative si afaceri in sectorul 3. Voteaza Roxana Wring!

Roxana Wring candidează din partea Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria sectorului 3. Vine din lumea ONG, este fondatoarea Asociatiei de Protecție și Documentare a patrimoniului național (Pro.Do.Mo), care, începând cu 2009,  luptă pentru conservarea si valorificarea  patrimoniului arhitectural al Bucureștiului.

Ce propune Roxana Wring

Salvarea Halei Laminor, parte din Halele Malaxa,  și transformarea acesteia în spațiu dedicat industriilor creative și ITC, incubator de afaceri și centru cultural. În 2014, Primăria sectorului 3 a cumpărat Hala Laminor, fosta Uzină Republica, cu aproximativ  2 milioane de euro, promițând că va reabilita monumentul istoric de importanță națională (categorie A).  Cu toate acestea, de când Halele Laminor au devenit proprietatea  Primariei sector 3, starea de degradare s-a accentuat, monumentul aflându-se azi într-o stare critică. În realitate, Primarul Robert Negoiță, cunoscut ca important investitor imobiliar,  intenţionează să construiască în interiorul monumentului istoric turnuri de 25 de etaje.

Incubator de afaceri și centru cultural la Malaxa

Hala Laminor trebuie salvată și redată cetățenilor! Malaxa poate deveni un incubator de afaceri care să funcționeze în cooperare cu universitățile, o platforma pentru industria ITC și pentru industriile creative, spațiu  cultural pentru organizarea festivalurilor și a altor evenimente culturale de anvergură. Sectorul 3 are sansa să valorifice istoria Bucurestiului printr-o dezvoltare urbana si economica  inteligenta adaptata la  standardele europene.

Spațiul generos, calitatea arhitecturală și infrastructura de transport existentă sunt atuuri pentru succesul proiectului. Ar fi primul proiect de regenerare urbană a unui spațiu industrial cu valoare arhitecturală gestionat de administrația publică bucureteană. Proiectul va fi finanțat din fondurile europene nerambursabile pentru dezvoltare urbană durabilă.

Hala Laminor poate deveni un pol economic de dezvoltare într-o zonă defavorizată. Acest lucru înseamnă locuri de muncă de calitate pentru locuitorii din sectorul 3. Un astfel de proiect atrage și investitori privați și are efecte de multiplicare asupra economiei locale, de care va beneficia zona de sud a Capitalei, actualmente sub-dezvoltată economic comparativ cu zona de Nord.

Folosirea spațiului pentru industriile creative și ca centru cultural echilibrează situația actuală, în care 80% din toate evenimentele culturale sunt concentrate în centrul Bucureștiului din lipsa spatiilor în cartiere.

Hala Laminor este creatia arhitectului  Horia Creangă,  recunoscut ca  unul dintre cei mai importanti arhitecti romani, renumit la nivel  european pentru constributia sa la crearea curentului  modernist in arhitectura.  Conversia Halei Laminor ar pune Bucurestiul pe harta turismului cultural european.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare