Măruță, ești mai deștept ca noaptea

de George Bonea , 25 octombrie 2012
catalin-maruta-115653l

Ajuns acasă, obosit și puțin dezorientat, și-a-ntrebat soția: „Iubita, ți se pare că emisiunea mea e bună pentru țară?”. Și-ntr-un moment prost de sinceritate Andra a spus „da”. Pentru că-i leit Brancu, și ia de bun tot ce aude acasă, Măruță și-a pus în minte că face un lucru minunat cu emisiunea lui, așa că o va ține cât îi spune ratingul, cel mai mincinos prieten la vedetelor.

Ține morțiș să ne arate că-i băiat inteligent, dar Măruță n-a reușit performanța de a-și demonstra istețimea cu invitați mai potenți decât Andreea Tonciu. Nu zic nu, poate pe canapeaua emisiunii lui a stat și-un fund important, dar ăla era singurul moment în care Cătălin tăcea și se-ntreba dacă l-a pus Andra să cumpere lapte sau hârtie igienică.

Acum, ca de fiecare dată, Măruță a demonstrat unei întregi țări că el, ca și mulți alții, are coeficientul mai mare. Mai mare ca al Tonciulesei. Zâmbea răutăcios de prostia fătucii, vizibil mândru de el că știe mai multă geografie. Ăsta-i apogeul lui, ca om de televiziune și cetățean: să demonstreze că Tonciu, despre care, oricum, nu aveam o părere prea bună, pe partea intelectuală, e bâtă-n diverse. „Ce-ai făcut azi la muncă, iubitu’?”. „Am demonstrat că Tonciu-i proastă!”. „Bravo, deșteptul meu!”. Zise Andra, din nou mincinoasă.

Dacă-i chiar interesat să arate că-i atât de inteligent, și ține morțiș să pună-n ipostaze grele pe cineva, să-ncerce o astfel de caterincă în preajma unor oameni mai de seamă. Un Cărtărescu? Pleșu? Liiceanu? Alex. Ștefănescu? Să-i întrebe pe ei „unde-i România pe hartă?” și dacă greșește vreunul, atunci să-și dea ochii peste cap și să se simtă mare.

Momentan, Măruță e cel mai deștept. Dintre cei care sparg semințe-n spatele blocurilor.

Loading...

Comentarii

+