HomeSocialMirel Palavra, plagiatorul lui Victor Ponta

Mirel Palavra, plagiatorul lui Victor Ponta

Aseară, gelos pe colegii de Facebook care luau o mulţime de like-uri şi share-uri, postând poze cu pisici plictisite şi fraze motivaţionale, renumitul sociolog Mirel Palada – numit de amicii bloggeri Turambar şi de cunoscători Mirel Palavra – a vrut şi el să fie în centrul atenţiei. Cum poze cu pisici se temea să pună, ca să nu interpreteze şeful, Pisicul Ponta, că l-a trădat pentru o mâţă oarecare, ia fraze motivaţionale n-are în vocabular, distinsul purtător de cuvânt al guvernului a decis să-i tragă un perdaf lui Băsescu.

Nu ştiu pe ce post s-a uitat el, de l-a văzut pe preşedinte beat, matrafoxat, împleticit, incoerent, dar chiar să fi fost aşa, nu s-a mai pomenit nici în ţările bananiere ca purtătorul de cuvânt al unei instituţii oficiale să-l facă pe reprezentantul altei instituţii oficiale – întâmplător şi şeful statului – albie de porci, beţiv în ultimul hal şi alcoolic ratat. Şi asta unde? Nu acasă, în sufragerie, cu nevasta şi căţelul, ci pe o reţea de socializare, să fie sigur că palavrele sale vor fi preluate de cât mai mulţi oameni.

Până acum, dl Palavra nu s-a făcut remarcat decât prin exactitatea sondajelor în care-l dădea pe Băsescu perdant în alegeri sau demis la referendum şi prin abilitatea de a auzi, de la distanţă, foşnetul de bancnote verzi. Acest Pristanda pe stil nou, care l-a pupat în bot pe un alt motan, Felix, de i-a păpat tot, a schimbat, mai nou, felina, trecând la pupat în bot Pisicul Ponta. Nu de alta dar a simţit şi el că bancnotele Motanului nu mai foşnesc ca pe vremuri, iar pe Felix o să-l înhaţe curând ecarisajul, în vreme ce Viorel o să mai miaune mult şi bine la Palatul Victoria.

Nu cred, aşa cum spun alţii, că dl Palavra a scris ce-a scris pe Facebook fiindcă ar fi primit ordin de sus – asta din simplul motiv că mirelul nu scrie la ordin decât predicţii sociologice la fel de precise ca profeţiile doamnei Harra şi ale vrăjitoarei Expertiza. Pur şi simplu, a vrut şi el să-l plagieze pe Victor Ponta. Păi, nu-l face Ponta, de doi ani de zile, pe Băsescu, în toate felurile, de la grobian şi mârlan la beţiv sadea, curvar şi ticălos? Un ditamai sociologul, precum dl Palavra, să nu se ralieze acestei revoluţii a bunului simţ, să nu-l măscărească şi el puţin pe „matrozul chior”, ca să fie în trend?

Impresia pe care o dă dl Palavra este că nu vrea să aştepte un an de zile, ca fraierul ăla de Zaharescu, o avansare, ci e dornic să ardă etapele, s-ajungă cât mai repede un ceva – consul, ambasador, ataşat, orice -, fiindcă a fost destul purtător de minciuni al lui Ponta. Iar la o adică, Ponta minte atât de bine, la toate televiziunile şi din toate poziţiile, încât nici nu mai are nevoie de purtător de palavre, că şi le prezintă singur.

Ar trebui ca premierului, pisic simţitor, să i se facă milă de eforturile supraomeneşti pe care dl Palavra le depune spre a ieşi în evidenţă şi să-l trimită ambasador pe undeva. Dacă aş fi, pentru o zi, prim-ministru, zău de nu l-aş avansa pe Mirel Palavra ambasador, dar nu în Africa de Sud, că acolo-i Zaharisescu ştab, ci în Botswana. Să se sature odată de bancnote.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare