HomeSocialSanatate si alte boliMituri distruse: futness-ul sau sexul pentru tonifiere

Mituri distruse: futness-ul sau sexul pentru tonifiere

Cercetătorii americani au dat de curând, de pereți, cu celebra legendă a sexului ca exercițiu de fitness. Mai precis, este vorba de mitul potrivit căruia în timpul actului sexual se ard multe calorii. Invidioși pe succesul britanicilor, americanii ăștia au conchis că afacerea ”sex contra grăsime” e doar un mit urban, căci, dacă o partidă ține, în medie, 6 minute, atunci nu se ard decât 21 de calorii.

Înainte de toate, nu înțeleg cum vine sintagma asta „mituri urbane despre sex”. Adică la țară nu se babardește poporul? Din contră, acolo sunt ca ciocanele rotopercutoare! Păi de ce fac moldovenii câte 8-10 copii? Sau, poate, doar oamenii de la oraș se gândesc așa de mult la sex și tocmai asta e problema. În loc să te gândești la chestii dubioase pe care să le faci în pat, cu precizie militară (ia dildăul, bagă biciul, pune peruca, câte calorii ard?), mai bine le faci pur și simplu. De aici și miturile urbane despre sex.

Revenind la calorii, ni se pare extrem de dubios că o partida ține, în medie, 6 minute. Ce vorbești, Frantz? Nu cumva americanii ăștia sunt niște chinezoi de diasporă? Dacă în timpul ăsta e inclus și preludiul, e jale, țațo, înseamnă ca americanii sunt praf și nu prea se descurcă nici la capitolul ăsta. E drept, au și o scuză: toate femeile din SUA sunt grase. În restul lumii, e îndeobște cunoscut faptul că o partida de sex ține cam 7,5 minute.

Dar oare de ce își bat capetele, cercetătorii lui Unchiul Sam, cu câte calorii arzi la un număr? Dacă vrei să arzi calorii, faci sport. Deopotrivă, nu înțelegem cum vine treaba asta cu sexercițiul. Dacă iei sexul ca pe o modalitate de a slăbi, o necesitate și nu o plăcere, e firesc faptul că un număr are doar 6 minute. Cui i-ar plăcea să bage abdomene full time, ori flotări, ori genoflexiuni? În eventualitatea în care, într-adevăr, chiar așa stau lucrurile, atunci cel mai propice moment în care să faci sex este în așteptarea unui tren CFR. La o întârziere medie de 45 de minute, poți face 7,5 partide de sex. Asta înseamnă 157,5 de calorii arse. La o ora întârziere deja arzi 210 calorii! Prin urmare, dacă, într-adevăr, singurul sport pe care-l faci este sexul, atunci trebuie să bagi cel puțin 10 numere. Dar tare ne îndoim că, dacă nu faci sport, o să faci vreodată prea mult sex… Doar dacă nu  cumva faci greva foamei. Sau ești căsătorit…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare