Mulțumesc tuturor celor care mi-au diluat viitorul

de George Bonea , 28 aprilie 2016
Mulțumesc tuturor celor care mi-au diluat viitorul

Eu n-am prins comunismul. Cinci luni de Ceaușescu nu înseamnă nimic. Nici nu mijeam bine la distanță ca să disting tablourile cu Nea Nicu, nu înțelegeam osanalele și n-aveam dezvoltat simțul umorului ca să râd de ridicolul unor Vadimi, Păunești, ș.a.m.d.

Tot ce știu despre comunism e din documentare, cărți, filme și povești. Știu că Ceaușescu a făcut blocuri, metrou și sosele, că au murit mulți oameni și că prin anii 80 l-a apucat grandomania. Și că nevasta lui îl influența negativ. Zice lumea. Unii spun că Ceaușescu a fost Satana pe pământ, alții că avea și părți bune. Cei din urmă sunt în fiecare iarnă la Cimitirul Ghencea și aprind lumânări.

Știți ce am mai aflat eu despre Ceaușescu? Că-i executa pe cei care comiteau atentate la adresa poporului. Și nu trebuia să-ți legi o bombă de burtă ca să fii considerat terorist. Dacă făceai o sorinovidiuvântu și lăsai oameni pe drumuri erai tot terorist. Dacă făceai un danvoiculescu și furai miliarde de la stat, tot terorist erai. Dacă tăiai păduri aiurea, practic atentai la aerul patriei. Judecați voi dacă-i terorism sau nu.

Acum, nu-s adeptul pedepsei capitale. Consider că nu-i moral și să-i dorești moartea cuiva e un gest de îndepărtare de la omul-animal. Că suntem animale și instinctul de a face rău e destul de înrădăcinat.

Dar citind ancheta lui Tolontan despre cum dezinfectantul din spitalele românești este diluat… cum să-l judeci pe patronul fabricii care se bate cu pumnul în piept că e un cinstit? Cum să-l pedepsești pe omul care și-a pătat mâinile cu atâtea victime ale infecților din spitale? Cele mai recente infecții celebre sunt după cazul Colectiv. Mulți au murit din cauza unor bacterii pe care le puteam înderpărta din saloanele de spital dacă în sticla de dezinfectant se găsea ce-i și pe etichetă. Acum, dacă ăsta nu-i terorism nu știu cum să-i spun.

Vedeți voi, patronul Hexi-Pharma nu e singurul care a diluat ceva. În toți acești ani s-a diluat și școala, s-au diluat locurile de muncă, mentalități și politicieni. S-a diluat istoria și viitorul. În esență suntem toți o apă chioară.

Loading...

Comentarii

 • sopa1900

  29 aprilie 2016 13:04

  Ceea ce nu stiiu decat specialistii este ca nici daca exista in flacon produsul la concentratia de pe eticheta efectul declarat conform testelor standard pentru dezinfectanti nu este cel real. de ce credeti ca si-au facut un laborator acreditat pentru a trece testarile standard obligatorii. Produsul Suprasept CU 12 GLUTARAL SI 7 SARURI CUATERNARE DE AMONIU DILUAT DE 200 DE ORI conform prospectului si avizului sanitar 1402 BIO, redenumit Suprahex cu avizul sanitar 2974 BIO, adica la 0,5, in 30 minute este un dezinfectant de nivel inalt la concentratia de 0,06 glutaral ? Produsele gata de utilizare cu 2 glutaral Cidex, Totacide, Steranios au efect dezinfectant de nivel inalt in 120 minute la o concentratie de 33 de ori mai mare!! pretul Suprasept 45 leiconcentrat, pretul la celelalte produse 25 leiconcentrat gata de utilizare...

  raspunde comentariului
 • storo20

  29 aprilie 2016 9:29

  Excelent scris ! Zilele trecute am donat singe ca urmare a ununui apel al Crucii Rosii undeva in Europa civilizata dupa partea birocratica, extrem de severa, a venit asistenta cu trei bete cu vata ceva in genul celor folosite la curatt urechile, dar mai mari si a inceput sa dezinfecteze apasat locul unde urma sa fiu intepat cu primul a badijonat cu miscari verticale, cu al doilea cu miscari orizontale iar cu al treilea cu miscari concentrice.Totul extrem de constiincios. Am zimbit amar gindindu-ma ca in Ro dezinfectia se face cu apa de ploaie.....

  raspunde comentariului
+