Natura la miroscop

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere „Natura la microscop”, un modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 8 iulie 2019. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15, în Sala Atelier de la etajul Muzeului.

 

O parte din tainele ascunse ale naturii vor fi dezvăluite în această săptămână celor care vor dori să privească „natura la microscop”, sub coordonarea specialiștilor muzeului, Dr. Ana-Maria Krapal, Dr. Rozalia Motoc, Drd. Alexandra-Florina Popa, Drd. Andreea-Maria Brezeanu și Dr. Andrei Ștefan. Folosind instrumente științifice din propriul laborator, coordonatorii acestui curs le vor dezvălui copiilor aspecte inedite din misterioasa lume a vietăților microscopice și a structurilor mărunte din natură.

 

Micii naturaliști vor afla cu această ocazie că, pentru a cerceta lumea din jurul lor, lentilele unui microscop pot fi un ajutor neprețuit, adevăraţi „ochi magici” ai cercetătorilor. Pentru că din libertatea de a explora vine dorința de a învăța, cursanții noștri vor avea posibilitatea de a analiza în cele mai mici detalii organismele care îi înconjoară, descoperind lumea minusculă a creaturilor și plantelor din grădină. Lucrările practice realizate împreună în timpul acestei săptămâni a Școlii de Vară îi vor ajuta pe copii să înțeleagă cum „funcționează” natura, iar la sfârșitul acestui modul, vor privi lumea cu alți ochi!

 

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare este de 180 lei/copil/modul sau 320 lei/2 frați/modul, respectiv 320 lei/copil/2 module.

 

Sponsor: MOL România

Parteneri: DaVinci Learning, Editura Art

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare