HomeSocialD'ale cetateanuluiOfera casei tale un element de magie si instaleaza...

Ofera casei tale un element de magie si instaleaza un semineu

Te-ai intrebat vreodata de unde provine cuvantul ,,semineu”? Preluat din limba franceza, cheminée povine, la randul sau, din latinescul caminus care inseamna ,,vatra”. Acesta reprezinta o adaptare a grecescului kaminos, derivat din verbul kaiein – a arde. Altfel spus, semineul reprezinta un tip de vatra moderna, un loc in care se face focul, plasat de regula in camera comuna a locuintei, obiect in jurul caruia se aduna intreaga familie. El s-a pastrat, de-a lungul secolelor, ca un element aproape legendar in desingul interior al locuintelor, simbolizand caldura caminului familial.

 

Seminee potrivite pentru locuinta ta primitoare

Prezenta unui semineu schimba cu totul aspectul incaperii si ne permite sa ne bucuram de caldura unui foc in interiorul spatiului de locuit, fara a cauza riscuri de incendiere. De-a lungul timpului, semineele au fost construite cu precadere din caramida si sunt prevazute cu sisteme de evacuare a fumului. Exista si seminee pur decorative, in care nu se poate face foc, construite direct in perete doar pentru valoarea lor estetica si practica, functionand ca piesa de mobilier fixa, de pilda, o consola pe care se poti aseza fotografii si alte obiecte. 

[image image-id=”49966″ height=”400″ width=”400″ image-title=”semineu”]

Ceea ce face ca semineele sa fie inca atat de raspandite, in conditiile in care avem sisteme de incalzire ultramoderne, nu este neaparat aspectul lor functional; la seminee ne atrage, mai degraba, semnificatia si valoarea lor estetica. A devenit aproape un cliseu imaginea focului de semineu care ii aduna pe cei dragi in jurul sau, la depanat povesti intr-o seara friguroasa. Acest sentiment de ,,cozyness”, cum il numesc englezii, este definitoriu pentru aceste sisteme de incalzire. Datorita acestuia, semineele reprezinta un element deosebit de design interior si nu par a fi expuse riscului de a se demoda vreodata.

 

De unde poti achizitiona seminee de toate tipurile?

Optiunile in ceea ce priveste semineele nu se rezuma doar la modelele clasice, ci ele pot fi instalate intr-o multitudine de versiuni, in functie de stilul preferat, de tipul de combustibil utilizat sau de functionalitatea acestora. Pagina celor de la Seminee Expert va invita la o incursiune in universul aproape magic al semineelor, oferindu-va o gama variata de modele, in diverse stiluri, care raspund celor mai pretentioase gusturi: clasic, modern, exclusivist, nordic etc.

[image image-id=”49967″ height=”400″ width=”400″ image-title=”semineu”]

Preferatele noastre din vasta lista raman, indiscutabil, cele rustice, pentru capacitatea lor unica de a crea un sentiment de imblanzire a focului, de caldura si intimitate in sanul familiei Cei de aici  ridica viitorul semineu al casei tale la rangul unui obiect de arta, detinand propriul atelier de creatie. Materialele folosite sunt inspirate din natura – piatra de rau, granit, lemn masiv, calcar, marmura, iar simpla vizita pe site-ul lor te va face sa simti imediat cum magia semineelor devine posibila si pentru tine.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare