HomeSocialEt si cetera socialaPartidul Dac iese la atac

Partidul Dac iese la atac

Academia Caţavencu salută, cu căciula dacică în mână, apariţia unei noi forţe naţionale pe eşichierul politic al României: Partidul Dac. Ne declarăm gata să semnăm adeziunea, să ne aducem obolul prin PayPal şi să participăm la viitoarele acţiuni publice ale Partidului.

În primul rând, suntem hotărâţi de a ieşi la mitinguri purtând uniforma Partidului promovată online de fondatorul acestuia – în pielea goală şi cu pileusul dacic pe cap. Este o ţinută care exprimă cel mai sugestiv evoluţia noastră, ca popor, de la Burebista până la tăcerea iohannistă: mai mereu în curul gol, dar cu mândra căciulă neclintită la purtător.

Esenţa MANIFESTULUI POLITIC al Mişcării este DAC-ismul, adică Democraţia Autonom Conservatoare. Am fost fericiţi să-l aflăm (conform autorului) pe Nenea Iancu printre fondatorii straşnicei ideologii. Deşi nu ne amintim unde să fi scris greco-romanul chestia asta, mergem pe mâna Liderului deoarece se ştie că dacogeţii nu minţeau niciodată. Apropo de chestiune, trebuie să-l reabilităm astfel pe aşa-zisul trădător Bastos, care ar fi indicat romanilor cum să pătrundă în cetatea Sarmizegetusei. Faptul este complet fals; Bastos a fost pur şi simplu întrebat de romanii întâlniţi în cale cum se intră în Capitală, iar el a răspuns ca un dac adevărat, sincer.

Închidem paranteza cu Bastos, ca să revenim la oile Partidului. Faptul ce ne-a încântat decisiv a fost promisiunea găsită în Decalogul Mişcării de a tăia cu falxusul dacic pensiile speciale ale parlamentarilor. Asta, bineînţeles, după ce Partidul va deveni majoritar în Parlament, cu ajutorul votului nostru de daci patrioţi, conştienţi şi responsabili. Nădăjduim totodată că le vor fi amputate şi veniturile parlamentare nesimţite, astfel ca Aleşii să ajungă şi ei în scurt timp să poarte uniforma Partidului, în pielea goală şi căciuliţă.

Senatul Academiei Caţavencu a hotărât că principala noastră contribuţie, ca membri viguroşi, va fi medierea unei colaborări politice între Partidul Dac şi UDMR. Se ştie că nimeni n-a reuşit după '90 să guverneze fără sprijinul Fundaţiei lor, cu concesiile strategice de rigoare, fireşte. Avem în vedere întocmirea unui protocol daco-udemerist care să garanteze următoarele linii de acţiune:

– vom recunoaşte, printr-un edict dacic, că Burebista a avut origine maghiară după mamă, fiind conceput în timpul concediului de odihnă al tatălui său dac la Szováta, staţiunea balneoclimaterică dacogetă cunoscută azi cu numele unguresc "Sovata";

– se va statua prin noi tratate ştiinţifice (scrise în libertate) că dacii şi ungurii + maghiarii au ajuns simultan în Transilvania, din direcţii diferite. Dovada se poate găsi în vechi scrieri aflate la Budapesta şi unde se menţionează că primul contact daco-ungar s-a soldat cu adoptarea de către unguri a celebrei ţinute dacice la pielea goală, în dimineaţa imediat următoare istoricei întâlniri;

– se va interzice vehicularea în ideologia românească a falsului emanat prin expresia "codru-i frate cu românul", dovedindu-se în anii ulteriori comunismului că respectivul codru este un inamic redutabil pentru dacoromani şi un frate generos faţă de udemerişti;

– i se va returna lui László Tőkés ordinul Steaua României retras abuziv de ostrogotul Preşedinte, cu reparaţiile morale şi materiale cuvenite – la cursul euro al zilei. Nu credem ca dl Iohannis să aibă vreo obiecţie faţă de iniţiativă, dânsul obişnuind să semneze azi tot aşa cum o făcea şi ieri, ca primarul;

– la urmă, dar nu în ultimul rând, selecţioner al Naţionalei de fotbal va fi angajat pe viaţă László Bölöni, eroul măreţei victorii din 1983 în faţa Italiei, când golul său în poarta Împăratului Zoff a determinat presa vremii să scrie că "Dacii i-au învins pe romani!"

Până ne mai gândim noi la alte aspecte ale activităţii viitoare în slujba Partidului Dac, mai puneţi şi voi mâna la treabă şi nu mai aşteptaţi totul de la politicieni ca noi! Ne adresăm în special dacilor liberi din Transilvania, cărora le e mai la îndemână s-o pună pe o unguroaică şi să ducă mai departe moştenirea lui Burebista.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare