HomeSocialEt si cetera socialaPentru elevi, Guvernul mută toaletele în școală și clasa...

Pentru elevi, Guvernul mută toaletele în școală și clasa în curte

În urma discuțiilor pe care Mihai Fifor le-a avut cu prefecții, legate de situația unităților de învățământ preuniversitar, Guvernul Dăncilă a decis să ia măsuri, astfel încât noul an școlar să nu mai poată stârni nemulțumirea elevilor sau profesorilor, și nici a părinților.

Executivul s-a săturat ca, an de an, să se lovească de problema unităților de învățământ cu toalete în curte. Și sunt mii de școli în această situație. Astfel, Guvernul, prin Ministerul Educației Naționale și prin cel al Dezvoltării Regionale, este decis să ia măsuri imediate. Mai exact, nu vor mai exista școli cu toalete în curte. Toaletele tuturor unităților de învățământ preuniversitar vor fi mutate în școală, în timp ce sălile de clasă vor fi mutate în curte. Astfel, învățământul românesc s-ar alinia la sistemele de educație performante, precum cele din Somalia, Republica Democrată Congo sau Zimbabwe.

Conducerea Ministerului Educației susține că învățământul românesc trebuie să treacă la nivelul următor, astfel încât elevii să fie mai aproape de natură, după modelul eschimoșilor.

O altă problemă a multor unități de învățământ este cea a lipsei autorizațiilor pentru incendiu. Dar Guvernul consideră că ar trebui să se renunțe la avizul ISU, în situația în care, oricum, din toamnă, numeroase școli din foarte multe localități vor fi cuprinse de inundații și, astfel, nu se mai pune problema apariției incendiilor.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare