HomeSocialEt si cetera socialaPesedist cu păsărele, proiectez la pasarele!

Pesedist cu păsărele, proiectez la pasarele!

Din ciclul „Acești aleși care ne doare” am extras azi unul la întâmplare. Este vorba despre pesedistul Victor Moraru, președinte al Consiliului Județean Ialomița. Aterizat în funcție din postura de primar de comună urbanizată, alesul local a dezvoltat vreo două idei, una mai creață decât alta, pe care ține morțiș să le implanteze.

Prima este construirea unei pasarele peste calea ferată din comuna Drajna cu ajutorul căreia mașinile care tranzitează dinspre Moldova către Autostrada Soarelui să se poată teleporta evitând astfel cozile kilometrice care se formează. Treaba este generoasă numai că obiectivul se află pe teritoriul județului Călărași iar drumul cu pricina este administrat de CNADR. Cu toate acestea, inimosul primar de județ a anunțat că este dispus să aloce bani din bugetul județului Ialomița numai să rezolve cazul. Este ca și cum CNADR și-ar propune să construiască autostrăzi în Bulgaria căci sunt mulți românași care se revarsă către all inclusive-ul bulgăresc și nu-i normal să șadă ca boii în traficul mizerabil din țara vecină.

Cea de-a doua idee este și mai  globalizatoare decât prima. Omul vrea, nici mai mult nici mai puțin, să redeschidă un fost aeroport militar situat în comuna Alexeni. Dar nu pentru bombadierele NATO, ci pentru curse d-astea low cost. Cuprins de măreția ideii alesul a enunțat o teoremă de mare angajament:  „Nu există un aeroport mai bine amplasat în România. El poate să deservească și Bulgaria, și Ucraina… La acest moment nu este operațional, dar poate deveni într-un timp foarte scurt. Important ar fi să găsim înțelegere la Ministerul Dezvoltării, (…) luând în calcul că în zona Alexeni-Urziceni avem și resurse umane în condițiile în care a existat acolo o unitate militară!”

N-am înțeles dacă de pe aeroportul transformat între timp în izlaz ar urma să zboare avioane către Bulgaria și Ucraina sau dacă omul are în vedere ca ucrainenii și bulgarii să se îmbarce cu tot cu papornițe de pe aerogara comunală. Dincolo de absurdul situației este de consemnat faptul că alesul se implică și el cum poate în rezolvarea problemelor patriei. Vorba voievodului, care cu furci, care cu topoare, să ieșim să dăm la gioale! Și logicii, și bunului simț!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare