HomeSocialEt si cetera socialaRegalist versus Republican: un caz de dedublare românească

Regalist versus Republican: un caz de dedublare românească

Nu știu cum dracu făcui, din neatenție, că alaltăieri mă dedublai mai rău decât olteanul adevărat Ponta pe când era când Premier, când simplu deputat. După şocul inițial, am identificat cu agerime cauza fenomenului: toată națiunea era în stare de dedublare şi eu, ca român tot adevărat, nu puteam face opinie separată. Adică România se ìmpărțise în două curente de opinie, treabă prilejuită de înmormântarea Reginei Ana sau, ca să respectăm ambele curente, a cetățencei străine de Neam şi Țară cu acelaşi nume.

Evident şi tradițional românesc, cele două fațete ale Poporului (Regaliştii şi Republicanii) s-au drăcuit, pizduit şi muit cu eleganță aristocratică şi elan muncitoresc. Nu altfel au procedat şi cele două personalități ale mele. Dar să le dăm cuvântul, că box populi box dei, indiferent cum o dai sau iei:

Nestor Regalistul: "Dumnezeu s-o ierte pe Regina Ana, acum când s-a dus să domnească peste îngeri!"

Nestor Republicanul: "Auzi bei pxxă, de care Regină bați tu câmpii acolo??"

Nestor Regalistul: "Un comunist spurcat ca tine n-are de unde să-şi cunoască Regina, putinistul dreacu!"

Nestor Republicanul: "Ce să-ți zic, v-a învățat Soros pe toți că România are nevoie de monarhie. Hai sictir mă, agentură amerlocă!"

Nestor Regalistul: "Vouă vă trebuie regi ca Iliescu, Guță sau Cioabă, habarniştilor! Ştii măcar ce-a făcut Regele pentru Țară?"

Nestor Republicanul: "Sigur că ştiu. A plecat într-un tren plin cu aur şi tablouri, după ce a vândut România şi pe patriotul Antonescu ruşilor. Cunosc din surse sigure, bunică-miu a fost impiegat la trenul ăla. Regele i-a dat la despărțire un Velasquez cu cal ca lu' Naşu, că nu umbla cu mărunțiş în buzunar."

Nestor Regalistul: "Serios?! La ce am citit eu zilele astea pe net, trebuie să fi fost câteva mii de impiegați atunci pentru un tren, după câți au avut bunici acolo. Unde-i tabloul?"

Nestor Republicanul: "La Popor, adică la Adrian Năstase, unde plm ai vrea să fie?! S-a reîntors la averea țării!"

Nestor Regalistul: "Şi ce legătură are Regina, dobitoc sinistru?? Nici nu-l cunoscuse încă pe Rege!"

Nestor Republicanul: "Zici de nevasta cetățeanului Mişu de Hoțolern? Ăsta nici regina de la şah n-a ştiut cum s-o folosească vreodată!"

Nestor Regalistul: "Tipic comunist, schizofrenicule! Cine susținea că Vadim a murit? E viu la voi în chiloți, rusofililor!"

Nestor Republicanul: "Păi băi, boule, când a fost ea regină în România? S-a măritat cu mecanicul Mihai, nu cu regele, că abdicase cu mâna lui, pentru averea dată de comunişti."

Nestor Regalistul: "Ai putea să dovedeşti măcar puțin respect pentru un mort, dacă de o personalitate istorică te doare în pelemeu, țăran analfabet!"

Nestor Republicanul: "Da, sunt mândru că-s țăran din tată-n fiu, nu admirator al regilor străini de neam care au tras în țărani. Ai văzut vreodată un tablou de Octav Băncilă, să ştii şi tu cum trăgeau regii cu tunurile în talpa țării?"

Nestor Regalistul: "Au fost nevoiți să tragă pentru că pe țărani i-au manipulat bolşevicii ruşi, ca pe voi Putin astăzi! Da' voi ştiți Istorie numai din istoriile lui Ceauşescu, repetenților!"

Nestor Românul Imparțial: "Ia mai dă-vă-n plm pe amândoi, că mi-ați stricat toată ziua! Nu mi-e de ajuns că Halep nu s-a dus la Rio şi Ilie Năstase divorțează din nou?! Veniți dreacului în realitatea românească, mahalagiilor!"

Nestor Regalistul + Nestor Republicanul: "Divorțează Ilie?!? Cine pln e noua Regină?"

Nestor Românul Imparțial: "Una blondă şi bună rău, desigur. Năstase rulz, trăi-i-ar mereu jocul lui de fund! Hai, împăcați-vă, viața românească merge înainte cu sau fără Regină. Şi ce, Printzesele lui Capatos nu vă mai satisfac tradițiile dinastice?"

Aici a fost momentul când dedublarea (sau multiplicarea) a încetat şi totul a revenit la normal. Am deschis televizorul şi Regele Capatos era acolo, oral. La fel ca nubilele lui care nu vor fi niciodată contestate în România – nici cu stânga, nici cu dreapta. Regina a murit, trăiască Reginele!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare