HomeSocialD'ale cetateanuluiRemember în scandalul Deltei, sau cum l-a pocnit Vântu...

Remember în scandalul Deltei, sau cum l-a pocnit Vântu pe Bitner cu ciomagul Liviu Mihaiu

Remember în scandalul Deltei, sau cum l-a pocnit Vântu pe Bitner cu ciomagul Liviu Mihaiu

Delta Dunării cu tot cu rezervația aferentă a devenit de prin anul 2000 scenă de caft între găștile de răpitori care au pus geana pe bogățiile și frumusețile ei. În anul 2001, prin adoptarea Legii 454, guvernul lui Bombonel, cel mai corupt guvern pe care l-a avut vreodată România, a concesionat luciu de apă în Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) pentru pescuit. Pe hîrtie lucrurile arătau foarte bine. Concesionarii dreptului de pescuit urmau să plătească redevență către stat, să păzească balta de braconieri și să contribuie prin investiții la ameliorarea speciilor de pești cu mare productivitate economică. Numai că bandiții din guvernul Născase nu astfel de obiective urmăreau. Printr-un apendice penal la contractul de concesiune, șmenarii din Ministerul Mediului au strecurat între caluze o prevedere care lega redevența de cantitatea de pește declarată de concesionar.Adică, dacă nu declarai nu plăteai. Din acel moment delta a devenit raiul pescarilor ageamii care nu prindeau mai nimc niciodată.  Așa și-a făcut apariția în Deltă adevăratul răpitor pentru care se făcuseră cărțile, respectiv șmenarul Alexandru Bitner și a lui firmă Piscicola Tour SRL. Această firmă născută prin preluarea de la APAPS a acțiunilor Piscicola Jurilovca Tulcea a umflat 100.000 de hectare în RBBD, deținând la acea dată (2001) mai bine de jumătate din deltă. În spatele afacerii se afla la vedere unchiu Bitner, omul de case al lui Năstase, care a devenit peste noapte stăpânul deltei. Lumea rea a speculat că mălaiul din contrabanda cu pește valoros a umflat în proporții semnificative averea sinistrului și sinistrei de la Cornu, fapt pe care autoritățile judiciare ale vremii nu au avut nici curiozitatea nici cheful să le investigheze. Resturile deltei au fost concesionate de răpitori mai mici, toți pesediști sau relaționați cu PSD și toți contra unor șpăguțe de mic litraj drenate prin conturile omului de la Cornu via Mătușa Tamara. Iată ce reține presa vremii (Ziua) despre hoardele care au parazitat Delta Dunării, cu referire directă la răpitorul Alfa, Alexandru Bitner:

„Favoritului PSD, "Alex" Bitner, nu i-a fost de ajuns doar peștele din Deltă, așa că s-a îmbrâncit și la concesionarea dreptului de valorificare a resursei stuficole. Astfel, americanul de origine română a reușit concesionarea zonei Zmeica-Golovița, bucurându-se de susținerea necondiționată a fostului partid de guvernamant(nr PSD). În continuare a început să exploateze și alte zone – fără nici un drept – de a căror paza și protecție se ocupa în exclusivitate.(…) Tot printr-un aranjament de culise, Bitner a mai concesionat, pentru o perioadă de 49 de ani, Popasul turistic Gura Portiței, fără ca până la această dată (nr 2005) să se poată stabili cine i-a dat în folosință cei 42.000 mp. Important este că în acest loc, Bitner și-a ridicat cartierul general. După câteva plângeri penale îndreptate împotriva PISCICOLA-TOUR și a actionarului sau majoritar, care înhățase ceea ce nu-i aparținea (bunuri mobile și imobile), Bitner a căzut tot în picioare, rămânând stăpânul de necontestat al Deltei. În Delta Dunării, pescarii vorbesc deja că Bitner e vârful de lance al lui Adrian Năstase și al altor 4-5 baroni PSD. Ba chiar se spune că aceștia și-au construit vile în Deltă, în acte apărând proprietari fictivi”.

Pe acest fond sulfuros în care RBDD devenise neoficial dar efectiv moșia tandemului Bitner- Născase se întâmplă lovitura de stat din 2008. Pe piața șmenurilor politice își făcuse intrarea Sorin Ovidiu Vântu, celebrul bandit care devalizase FNI și lăsase cu buza umflată milioane de imbecili care îi încredințaseră banii de înmormântare. Proprietar, la propriu, de politicieni și jurnaliști cumpărați la pachet cu tot cu publicațiile lor, Vântul a ochit Delta Dunării, un asset pe care și l-ar fi dorit în proprietate exclusivă. Nu știu cum dracului se face dar faptele și personajele se leagă așa de bine, că scandalul la care asistăm zilele acestea cu arestarea lui Olteanu pentru o șpagă de 1 milion de euro încasată pentru numirea unui Guvernator al Deltei pare de-a dreptul reality-show.

Personajul cheie al afacerii este Liviu Mihaiu, fost jurnalist, fost activist de mediu feroce specializat în colectarea PET-urilor din Deltă cu ajutorul politicienilor populiști aflați în goană după voturi. În 2007 Mihaiu intră pe lista de jurnaliști plătiți de SOV pentru prestațiile la trustul Realitatea. Pentru vorbele ieșite pe gură și pe pix Mihaiu umflă cam 4 miliarde de lei în anul 2007. În august 2008, activistul de mediu este chemat de Tăriceanu la Palat și este informat că va fi numit Guvernatorul RBBD. Onest și naiv, Mihaiu acceptă numirea și în prima săptămână de mandat semnează autorizarea unei benzinării plutitoare în paradisul Deltei. Pe care, cică, îl proteja. Beneficiar a fost SOV, prin firma PSV Company despre care micuțul Mihaiu susține că nu știa cui aparține. Cum ar veni, Mihaiu ne spune că nu citea articolele despre Vântu pe care le scria în AC.

Ca să conexăm mai bine ne întoarcem nițel în 2006, când Mihaiu se laudă că ar fi reușit să interzică, pentru prima dată în România, pescuitul sturionilor. Cu pieptul în față și Asociația Salvați Delta în spate Mihaiu zice că tot el a blocat Ucraina în povestea canalului Bîstroe! Te doare bila! Oricum, dacă omul nu-i pur și simplu mitoman, introducerea prohibiției la sturioni ar fi putu fi urmată de o plată frumoasă, în 2007? Că doar de aici i s-a tras lui Bitner, care s-a cărat din Deltă după ce bunul samaritean Mihaiu a băgat prohibiția, nu? Iar când Bitner s-a cărat, Delta a devenit domeniul lui SOV. Benzănăriile, capacitățile de cazare cumpărate de la stat și apoi închise, dar și declarațiile sale transparente arătau că RBDD urma să devină un domeniu exclusiv al mogului unde noi, pulimea, urma să intrăm cu bilet de la șchiop. Cu jumătate din guverne pe statul său de plată și cu guvernator numit contra unei șpăgi astronomice planul ar fi mers ca uns. După 5 luni de chefuri și pescuit cu sonarul, Mihaiu primește o cizmă în cur iar postul este vacantat. De aici începe războiul dintre SOV și Băsescu. Cităm:     

SOV: Mai ales cand stiu cum mi l-a dat pe Mihaiu afara din Delta, da?
Sergiu Toader: Da.
SOV: Bă, aveam o relație bună cu el și mă trezesc că-mi trage o muie și-mi și transmite ți-am tras-o prin gură. Pai bai, pulă, una ne-am înțeles, alta faci? 

În tot vacarmul creat de aceste curve avem și două fete mari. Prima este Liviu Mihaiu care nu pricepe cum poți să râmâi gravid când tu, ziaristul și activistul lui pește ai prestat doar oral, cu hidrantul. Al doilea este Tăriceanu, boșorogul senil care susține că-i fără pată dar nu știe cum a ajuns un inginer electronist Guvernator al Deltei prin ordin semnat direct de el. Singurul care-și asumă rezidența în mocirla din România este SOV, care-i toarnă neabătut! 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare