HomeSocialRepublica Ortodoxă România

Republica Ortodoxă România

Degeaba ziceţi voi că Victor-Viorel e un om fără Dumnezeu, care a încălcat absolut toate cele zece porunci, ba încă vreo douăzeci, nespecificate clar în Biblie, pe deasupra. Degeaba îl faceţi hoţ, mincinos, preacurvar sau criminal. Omul e ortodox până-n vârful dioptriilor. N-aţi văzut câţi bani bagă în fundul preasfinţiilor lor? Nici regii medievali n-aveau mai multă grijă pentru Maica Biserică. Iar ăia avea păcate şi mai grele, ăia minţeau şi când vorbeau în somn, îşi înşelau regina nu cu o singură demoazelă, şi-aia fiica unui sfetnic cu un singur ou, ci cu sute de gagici, ăia omorau procurorii cu miile. Aşa că mulţumiţi-vă cu Ponta aşa cum e el, că dacă era mai păcătos nu ne ajungea bugetul până-n 2030 să-i cumpărăm indulgenţe de la PF Daniel.

Cea mai recentă dovadă de grijă a lui Dottore pentru Biserică o reprezintă trecerea secţiei de asistenţă religioasă din cadrul Ministerului de Interne în subordinea BOR. Da, ştiu, acuma vă întrebaţi de ce naiba trebuie să aibă miliţienii nevoie de popi? Păi miliţienii, chiar dacă e mulţi, nu e şi ei oameni, vericule? Nu trebuie să aibă şi ei un duhovnic, la care să raporteze? Unul de la Rutieră, de pildă, cum să doarmă el noaptea liniştit, dacă nu se spovedeşte unui popă, zicând câtă şpagă a luat pe ziua aia? Sau un jadarm, de pildă: mai are el spor la bătut demonstranţi dacă nu vine taica popa să-i sfinţească pulanul? Nu mai zic de mascaţi: ăstora fără binecuvântarea lui PF Daniel nu le mai cade la drum de seară nici măcar un clapon în plasă, darămite un Cocoş!

Aşa că e foarte bună măsura, deşi incompletă. Ar trebui să avem secţii din astea conduse de popi la toate ministerele. La Educaţie, să ne explice că pe Remus şi Romulus nu i-a adus barza, nici vulpea, ci aşa i-a lăsat pe ei Dumnezeu. La Economie, să se roage pentru înmulţirea bugetului şi pentru binecuvântarea accizelor sau să arunce anatema asupra blestemăţiei de MTO, care i-a pus în dificultate pe precuviosul Viorel şi pe fătuca de la Harvard. La Transporturi, că poate se roagă prea sfinţiile lor şi ne trezim, ca Moise, cum se despart Carpaţii precum Marea Roşie şi prin crăpătură apare o autostradă bengoasă, cu patru benzi pe sens. Nu mai vorbesc de Agricultură, unde dacă nu vin nişte preoţi să se roage de ploaie, iarăşi avem secetă tot anul, de Sănătate, unde e cazul să renunţăm la cardurile satanice cu nume de drac şi să revenim la mult mai tradiţionalele mătănii, posturi negre şi răstigniri pe cruce ca la Tanacu, foarte bune la ulcer, gâlci şi hemoroizi sau de Turism, unde-i musai necesară prezenţa unor popi, să mai înmulţească turiştii de pe Litoral, că fetele lui Mazăre se înmulţesc oricum.

Şi însuşi numele ţării ar trebui schimbat. Ce-i aia „Republica România”? Asta-i denumire pentru aşa o ţară credincioasă? Republica Ortodoxă România ar fi corect să se cheme şi nimeni n-ar trebui să mai încalce dogmele ortodoxe, să mai intre pe internet, să se mai uite la alte posturi decât Trinitas, să citească alte cărţi decât manualele de religie. Şi dacă nu l-o vrea poporul pe NF Viorel şi n-o ieşi preşedinte, frumos ar fi din partea amicului lui, PF Daniel, să-l numească măcar ayatollah!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare