HomeSocialS-a făcut voia Domnului. A domnului Ponta, evident!

S-a făcut voia Domnului. A domnului Ponta, evident!

Deși multă lume vede în el etalonul prostiei, bun de pus în muzeu, lângă metrul de la Paris și litrul de țuică de la Pitești, Dănuț Șova a mutat foarte inteligent azi, în Senat. Nu a procedat ca Udrea, zicându-le colegilor pilda aia cu ”la început i-au luat pe comuniști, pe urmă pe sindicaliști, pe urmă pe evrei”, nu că n-ar fi ținut-o minte pe toată, ci fiindcă ar fi fost de-a dreptul de porc s-o spună tocmai el, care neagă Holocaustul. N-a procedat nici ca Vâlcov, amenințându-i pe senatori să-l voteze arestarea, altfel își dă demisia, pentru că, poate, el n-are tablourile lui Vâlcov și, de altfel, singurul tablou din care pricepe ceva e ăla pe care scrie ”Tablou electric”. În schimb, gugumanul a mimat smerenia, declarând că a cerut un singur lucru – libertate și făcând o urare colegilor: ”Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi și să se facă așa cum o să vrea”.

La o așa declarație, cei mai credincioși comuniști din Parlament, adică tovarășii din PSD, au lăcrimat ca niște icoane în viu și au respins cererea procurorilor. Șova e liber. Domnul i-a dat libertatea! S-a făcut voia Domnului, ar putea spune pupătorii de moaște care, mai an, urlau la televizor ”Ponta iese, Ponta, Ponta iese”, încântați de așa miracol. De fapt, dacă ne uităm mai bine, vedem că s-o fi făcut voia Domnului, dar nu a Domnului din Ceruri, cel răspunzător cu ploaia, cutremurele și destinele, ci a Domnului de pe Pământ, cel răspunzător cu inundațiile, fă, Doino și pomenile.

Este absolut clar că, în vreme ce pe Vâlcov l-au scos dintre ei ca pe-o măsea stricată, pe Șova senatorii erau obligați să-l salveze. Firul matrapazlâcurilor lui Șova duce, invariabil, la Ponta. Iar, dacă Șova ajunge la bulău, nici n-apucă anchetatorii să-i bage veioza-n ochi, că el ciripește tot și se cere afară, pretinzând că are fotofobie, claustrofobie și dușofobie (teama de dușuri la comun). Prin evitarea arestării lui Șova, Ponta și-a mai prelungit puțin mandatul și-a mai câștigat, probabil, ceva timp, să mai ascundă sub preș dovezile măgăriilor comune de la Turceni&Rovinari. Dar e doar o amânare, pentru că, până la urmă, atât Șova, cât și Ponta, tot la tubulatură ajung. Că vorba aia: Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele DNA binecuvântat!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare