HomeSocialSă-i dăm salvare vacii româneşti

Să-i dăm salvare vacii româneşti

Nu ştiu cum se face, dar orice normă venită dinspre Europa ne atacă la fiinţa naţională. Ba ne e în pericol mititelul, ba ciobănescul mioritic sau falnicul salam de Sibiu. Mai nou, cică şi vaca românească nu se simte deloc bine, urmând să intre pe calea dispariţiei din pricina regulilor vestice; acestea ridicând costurile vacii până acolo încât o să-i determine pe crescătorii noştri să se întoarcă la oile lor cu toţii, mult mai rentabile pentru desaga cu firfirici.

În cazul ăsta, eu zic că e prea mare nepotrivirea de caracter şi e cazul să cerem singuri divorţul, prea suntem noi în relaţie doar în postura organului feminin. Mâine, poimâine, cine ştie ce mama dracu’ mai vor filfizonii europeni de la noi: să nu mai scuipăm pe stradă, să folosim batistele când ne suflăm nasul, ori, Doamne feri, să nu ne mai savurăm fasolea electorală. I-auzi brâul: să le faci vitelor sală de muls şi analize laptelui colectat, când noi nici sală de bal nu mai avem în sat, iar medicul vine o dată pe lună să-şi ia sacoşele cu foloasele cuvenite de la boii bolânzi. Europenii habar n-au că a mai prima metodă de a răpune microbii şi viruşii e să te faci frate cu ei. Pe vremuri, dudele adunate din bălegar, zarzărele cu praf şi laptele de la ţâţa văcuţei erau baza alimentaţiei şi nu mai murea nimeni, în afara celor pe care-i lua Dumnezeu. Acum nu mai e voie să pui botul direct la sursă ca la ţâşnitoarele orăşeneşti, că şi alea au dispărut, amendate, probabil, tot de fiţoşii din Bruxelles.

E adevărat că tradiţia mioritică s-a orientat mereu mai mult spre oaie, de-aia îi şi spune aşa; am rămas un popor pastoral cu tradiţii ovine, chiar dacă ţăranul renegat Ceauşescu ne-a băgat în cazematele unde te adapi din perete şi balegi pe conductă. Dar o vacă la casa omului nu a stricat niciodată, nu poţi să baţi tot timpul numai nevasta când s-a casat combustibilul. Vin ei acum cu vitele lor superţâţoase, de li se strică laptele în silicoane mondenelor lui Capatos de ciudă, şi vor să ne lase şi fără joienele ce au evoluat odată cu noi. Asta în timp ce ne fac de două parale când omorâm câinii cu bâtele şi ne cred măgari lipsiţi de manieră. Ce urmează, să ne interzică furatul miresei şi jucatul găinii la nuntă? Propun să le băgăm repede la mărci înregistrate, cu tot cu România. Dacă nu le place, le zicem ca Romi când i-o încins în pălmi: să-şi ia Carrefoururile şi toate astea şi să plece!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare