HomeSocialSalman Khan are un stomac mai tare ca al...

Salman Khan are un stomac mai tare ca al lui Chuck Norris

Pe canicula asta nu vrei să ieși din casă nici cât să-ți demonstrezi că, de fapt, îți place vara de mori. Oricât de entuziast ești de soare, recunoaște, pentru numele lui Ra, că starea de disconfort și lene îți este amplificată cu 1.000. Te gândești să mănânci în oraș, dar transpiri deasupra farfuriei, asta după ce în prealabil ai vânat un loc la o masă sub o umbrelă și, eventual, cu un ventilator în ceafă. Nu mai bine stai acasă, în confortul propriei saune, și-ți comanzi ceva de mâncare, să scutești măcar drumul și disconfortul olfactiv din autobuze?

Invitat la mine-n casă m-am gândit să experimentez mâncarea indiană de la Bucătăria Indiană Musafir (bucatariaindiana.ro), un local din Centrul Vechi care se laudă și cu livrările rapide la domiciliu. Site-ul este foarte ușor de utilizat și te scapă de stresul de a da telefoane. Toți avem în anturaj pe acel cineva care urăște să dea un amărât de telefon să comande ceva, de zici că-l pui să sune la linia fierbinte. La Bucătăria Indiană Musafir n-ai problema asta. Comanzi online, pui în coș. Te sună ei dacă nu ești în zona de livrare, dar cică se deplasează în „mai tot Bucureștiul”. Pe site dai și peste patru oferte, în cazul în care mănânci în restaurantul din oraș, ori comanzi la birou (reducere 50%, între orele 12 și 17). Nu sunt la birou, așa că trec mai departe la meniu.

Pentru un necunoscător meniul nu pare extraordinar de vast, dar mă gândesc că atâta au indienii. Sunt, în medie, cam zece feluri de mâncare pe categorie, ceea ce este destul, așa că nu te aștepta să citești un roman. Supele și antreurile arată bine, dar trec peste, că nu simt nevoia de așa ceva, și mă opresc la preparatele cu carne. Miel sau pui, cu diferite sosuri. Mă distrează denumirile în indiană și mă gândesc la faptul că-i bine să comanzi online, altfel te maimuțăreai la telefon încercând să comanzi Ghost Ka Vindaloo (33 de lei)  și Murgh Saagwala (32 de lei). Aleg ceva cu miel, pui și trec mai departe la garnituri unde orezul cu șofran și iaurtul răcoritor par cele mai potrivite alegeri. Și desertul, găluște însiropate și bulgări însiropați. Aleg „intensitatea” iuțelii (cele mai joase valori) și gata.

Livrarea e exact ca pe site. Rapidă. În 58 de minute de la finalizarea comenzii, luând în consideraţie că era ora 18, Calea Rahovei, lumea vine de la muncă, se circulă greu. Ce să mai, atmosferă indiană.

Probabil, din cauza agitației din trafic, puțin sos de la mielul Vindaloo a curs pe lângă, așa că am șters cu un deget și am gustat curios. Ăsta era doar „picant”, nu „extra”, și deja plângeam. Am reușit să sting iuțeala cu puțin iaurt și am trecut mai departe la pui, unde am întâmpinat aceeași problemă. În scurt timp mi-am dat seama că nu pot mânca decât iaurtul, orezul și desertul, oferind plăcerea celor de la masă să se sature și din porțiile mele. Lor le plăcea, în ciuda faptului că se înroșiseră și le curgea transpirația șuvoi pe frunte.

Până la urmă trebuie să vă spun că deserturile sunt chiar bune. Mai ales găluștele însiropate în lapte de cocos (14 lei). Au reușit să-mi ungă sufletul fiert și prăjit de căldură și iuțeală. Citind fericirea pe fața celorlalți de la masă, mi-am dat seama că și așa, cu ochii bulbucați de iuțeală și transpirați, totul este foarte bun. La un moment dat am auzit chiar că-i „mai bun ca mâncarea chinezească”, afirmația care mi-a produs un scurt rictus.

Verdictul este variabil. Dacă îți place mâncarea aromată și iute (dar în asemenea hal de iute, încât e posibil să plângi de plăcere) Bucătăria Indiană Musafir este un loc bun. Porțiile sunt cam mici, dar, la cât de iute e totul, nu garantez că-ți termini felul ales. O masă copioasă de trei persoane poate ajunge și la 150 de lei, dar nu poți pune preț pe niște găluște însiropate și o gastrită, nu?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare