HomeSocialSfântul Nectarie a distribuit un link

Sfântul Nectarie a distribuit un link

Sfântul Nectarie din Eghina se dovedește un sfânt modern, care nu emană blesteme pentru tehnologia zilelor noastre inspirată de știință. Dimpotrivă, are cont pe Facebook, iar dreptcredincioșii români îi dau likeuri sârguincios și cu adorație respectuoasă. Chiar dacă, deocamdată, pagina sa nu pune în pericol supremația Sfinților Teo și Tony, numărul de plăcuiri acumulat e unul care-i dă și Domnului mulțumire pe timelineul ceresc.

Nectarie din Eghina a fost un cetățean grec trăitor pe vremea când grecii trăiau din împrumuturile altor conglomerate economico-politice decât actuala Uniune Europeană. Cultul său a apărut după decesul survenit în urma unui cancer de prostată, conform principiului "despre morți numai de la bine în sus". El mai este cunoscut și ca Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică unul vindecător al diferitelor beteșuguri când îi privește pe betegi din icoană. Nu se știe de ce Taumaturgul nu s-a vindecat pe sine însuși când a avut problema cu prostata și Prostamolul nu apăruse încă prin eparhiile farmaceutice. Dar așa sunt sfinții, fac minuni numai pentru alții, iar pe ei se jertfesc și se canonesc în fel și chip, de preferință cât mai martiric.

Lăicuitorii Țării Românești intrați pe pagina lui Nectarie i se roagă acestuia în principal pentru sănătate, dar și pentru noroc în dragoste, la loto sau în obținerea unui loc de muncă fără multă nevoință. De regulă, petenților le lipsesc noțiunile elementare de gramatică a limbii române, fapt ce nu pare să-l deranjeze pe grecul Nectarie. Recenta hotărâre definitivă cu studiul Religiei în școală asigură dezideratul divin "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi" adresat agramaților evlavioși, bine susținut de garanția Fiului că "Fericiți cei săraci cu duhul, a lor este împărăția cerurilor". 

Nectarie desfășoară o intensă activitate pe rețeaua fiului Sionului Zuckerberg, postând poptămășist sfaturi de la cuvioșii prieteni din listă: Papacioc, Boca, Pârvu – pleiada sfinților martirizați prin claustrare de comuniști din pricina adorației juvenile cu juruire spre Căpitan. Pe pagina lui Nectarie, minunile dau pe dinafară, icoanele lăcrimând neostenit alături de aparițiile luminoase la mormintele foștilor purtători ai sfintei diagonale. Dai un like & share cu penitență și te poți aștepta, dacă ai credință adevărată, să te viziteze peste noapte Boca și să facă o minune de care să ți se crucească nevasta. Important e să crezi cu putere, iar Puterea lui Nectarie va veni către tine fără ucigă-l toaca din rețetele doftorilor chimiști.

"Sfinte numălăsa şi ajutămăşi te rog iartămă că păcătoasă sunt în faţa ta doamne iartămă Amin", zice doamna Maria către Sfântul Nectarie, dându-i obolul laicului îngurguțat cu șeruială. N-avem nicio îndoială că Nectarie i-a ascultat ruga, așteptând să i se precizeze, totuși, dacă Maria vrea ceva cu dedicație pe persoană fizică. Din punctul nostru de vedere, am fi băgat Religia în școală numai la pachet cu Sfânta Limbă Română și Istoria în care masonul Cuza îl deposedează pe Nectarie de prisosința bunurilor lumești. Se știe că tratamentele Sfinților sunt eficiente dacă vin dinspre asceți, cele predicate de popi burtoși făcând minuni doar pentru Mariile care primesc un anteriu pe cap, întru iertarea păcatelor lor împărtășite în genunchi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare