HomeSocialSanatate si alte boliSindromul România bate la cur Sindromul Stockholm

Sindromul România bate la cur Sindromul Stockholm

Ieri, la alegerile locale, românii au votat penali. Și, când zic penali, nu este un eufemism pentru incompetenți sau impostori, nu, au votat candidați cu dosare penale, acuzați de furt, abuz în serviciu, luare de mită, înșelătorie, trafic de tot felul, delapidare, spălare de bani și corupție.

Spre exemplu, candidatul Cătălin Cherecheş câştigă din arest Primăria din Baia Mare, cu 70% din voturi. Domnul Chechereş a fost acuzat pentru mită și trafic de influență. Într-o comună din Vaslui, primarul care a candidat din nou a fost condamnat în 2014 la un an de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiul pe post de consilier personal. Tot el a mai primit o condamnare cu suspendare pentru fraude de fonduri europene. Un candidat PSD din Brăila a fost acuzat de DIICOT, alături de fratele său, de proxenetism, trafic de minori, complicitate de trafic de minori, trafic de persoane, inițierea unui grup infracțional organizat și aderearea/sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, cel care a câștigat ieri alegerile locale cu victoria irefutabilă de 70% din voturi, este urmarit penal de procurorii DNA pentru evaziune fiscală în formă continuată. Senatorul Gabriel Mutu, câștigătorul PSD la sectorul 6, este urmarit penal de DIICOT din octombrie 2014, într-un dosar care vizează activitatea unui grup infractional organizat specializat în evaziune fiscală și spalare a banilor proveniti din infracțiuni.

Cu toate că nenorociții ăștia ne fură, ne umilesc, își bagă în buzunare bani publici cu care am putea construi drumuri, școli sau spitale, ne agresează prin accesul la putere, ne abuzează prin prezență, fac trafic de influență, unii fac trafic cu minori, sunt pe listele rușinii cu datorii la stat de câteva milioane de lei, românii nu încetează să se poarte ca niște victime mizerabile lipsite de orice discernământ și îi votează DIN NOU ca să ne abuzeze și să ne umilească în continuare.

Mârlănia, minciuna, stridența, vulgaritatea, abuzul, astea sunt calitățile pe care le caută electoratul român și, se pare, singurele valori care contează în cazul celor care doresc să fie în fruntea banului public. Este foarte greu la o primă impresie să înţelegi. Este scandalos, frustrant și sfidător sa vezi cum un popor abuzat plânge, sfâșiat, după abuzatorul său și cum îi este sincer devotat.

Sindromul Stockholm: În 1973, doi bărbați înarmați până în dinți au încercat să jefuiască o bancă luând ostatici 4 funcționari ai băncii. Timp de 6 zile au durat negocierile între autorități și jefuitori, timp în care, ostaticii s-au aflat permanent sub amenințarea armelor, ba, mai mult, agresorii le-au legat la un moment dat centuri cu explozibil amenințându-i că vor fi aruncați în aer dacă negocierile eșuează. Politia suedeză a reușit totuși să înduplece agresorii și centurile au fost înlăturate, dar, într-un moment de neatenție al criminalilor când echipele de intervenție au pătruns în bancă, victimele au început să-și apere agresorii și au încercat să-i ajute. Mai mult, victimele s-au opus încercării autorităților de a-i elibera, apoi au refuzat să depună mărturie împotriva criminalilor și au angajat, pe banii lor, avocați pentru a-i apăra pe nemernici. Totul a culminat când una dintre ostatice s-a căsătorit cu unul dintre agresori, aflat în închisoare.

Sindromul România: în 1989, Ion Iliescu, apropiat al lui Ceaușescu, organizează o lovitură de stat dublată din întâmplare de o revoltă și înființează FSN-ul, devenit peste ceva ani PSD. Sub influența rusească, comuniștii ne vând țara, ne umilesc tinerii, organizează mineriade sângeroase și își înscăunează urmașii. PSD face de-a lungul anilor blat cu PNL sau PDL, astfel, Năstase, Andronescu, Ponta, Dragnea, Mazăre, Hrebenciuc, Șova, alături de Băsescu, Udrea, Ritzi, Eba, Socol, Vosganian, Fenechiu, Becali aduc țara în ultimul hal al sărăciei, marea majoritate a românilor fiind atât de sărmani și needucați încât consumă un singur tub de pastă de dinți pe an. Mafiile din Parlament și Guvern, unite, separate simbolic doar de niște litere (PSD sau PNL sau PDL, totuna) execută de-a lungul anilor un amplu genocid intelectual prin "reforma învățământui" condusa de Androneasca, astfel oamenii devin încet încet legume de canapea în fața televizorului, cu balele curgându-le la Măruță și la Capatos. Între timp, în toți acești 26 de ani, mafia hrăpăreață a reușit să-și umple conturile din sursa inepuizabilă a "Sănătății", de unde a extras câteva sute de milioane de euro din medicamente și dezinfectanți, din licitații măsluite unde s-au vândut fabrici și uzine la preț de garsoniere, din fonduri europene delapidate etc. Când în sfârșit a mai apărut un oarecare salvator care să vrea binele comunității, românii abuzații au aparat cu îndârjire acțiunile jefuitorilor, i-au pupat în cur, au opus rezistență activă, au lipsit de la vot ori au votat aceiași penali și, per total, nu și-au dorit o viață bună sau mai decentă. Nici măcar pentru copiii lor. La fiecare patru sau cinci ani, mulțimea de zombie a reușit să îngroape speranta fără drept de apel.

Acum ziceți voi, care e mai tare? Sindromul Stockholm sau Sindromul România?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare