StetoScopu’ scuză mijloacele: Ministrul Achimaș maltratează câmpii pe imaș

de Mihai Enciu , 01 februarie 2016
StetoScopu’ scuză mijloacele: Ministrul Achimaș maltratează câmpii pe imaș

În general, când te cheamă Achimaș nu prea ai cum să… Mă înțelegi? Dacă însă ești Achimaș Cadariu și Patriciu, ești tehnocrat de Cluj cu doar două viteze de procesare a informației și te-ai mai lăsat și cocoțat de Cioloș (alt exemplar cu denumire greșită) în vârful Ministerului Sănătății chiar dacă nu te duce, nu ai voie să scoți pe gură tot ce-ți trece prin cap. Asta la nivel de teorie, căci în practică dl ministru Achimaș s-a spovedit nefericit rezerviștilor de la ziare.com cărora le-a declarat cam așa:

 "Dacă ar fi să raportez sistemul de sănătate la ansamblul societății, aș spune că e peste medie. Dar criticăm fără să ne uităm la noi înșine, fără să ne gândim la ce ne raportăm. E foarte ușor să te raportezi la un sistem frumos, pe care îl vezi la televizor și la performanțele lui extraordinare, fără să te gândești cât costă acel sistem. Nu mă refer doar la banii pentru dotări, ci și la banii pentru formarea specialiștilor. Școala costă, medicina costă direct, prin plată, sau indirect, prin taxe. Acesta e adevărul. Sistemul este finanțat corespunzător posibilității României din 2016 de a-l finanța și corespunzător sistemului de valori în funcție de care împărțim din sacul comun. Potrivit sistemului de valori din 2016 atâta consideram că trebuie să plătim pentru sănătate. Aceasta este realitatea și trebuie să ne raportam la ea, așa cum e ea, nu așa cum am vrea-o. Vrem o țară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!"

Tupeu, nu? Tupeu porcesc, aș putea zice! Păi, măi Achimaș de ce furați, mă banii pe care-i virăm noi lunar la Casa de Sănătate? De ce mă vă bateți joc de bugetele spitalelor pe care le faceți poștă cum vă vine vouă și găștilor voastre de bișnițari de afaceri? De ce luați, mă, șpăgi de la fabricanții de medicamente și prescrieți otrăvuri scumpe? Cum mama dracului reușiți să aveți spitale care sunt bombe microbiene deși pe hârtie cheltuiți tone de bani pentru igienizare? Tu știi mă Achimaș că un român cu 7 joburi plătește de 7 ori taxe de sănătate și nu beneficiază de nimic? Cum spui tu, mă, să muncim ca afară? Păi unii muncesc ca afară, mă Achimaș, dar banii plătiți de ei sunt gestionați de boii din ministere care fură de sting. Și atunci, ce folos că muncim dacă voi ăștia de guvernați băgați cangea-n ei? Tu știi, mă, Achimaș că la un spital din fundul țării pacienții care sunt imobilizați în pat plătesc din buzunar cu 200 de lei/zi asistente particulare și bănișorii se împart cu oficialii spitalului? Mă, Achimaș, an de an sănătatea primește mai mulți bani și an de an gaura din bugetul ei să mărește! După mintea ta Achimaș, care-i cauza? Furăm noi, contribuabilii, sau furați voi, ăștia care v-ați dublat buzunarele la halate? Zi, mă Achimaș, cum să pui mă silicoane la parașute pe banii asiguraților? Nu mai bine privatizăm noi sănătatea, mă, Achimaș? Și alegem noi unde plătim asigurări ca să nu ne mai tragi tu de urechi că nu muncim și că sistemul tău de sănătate care este de un maxim rahat și de o ineficiență grețoasă nu ne merită. Să vedem atunci, Achimaș, cine dracu îți mai plătește ție leafă la stat dacă noi ne tratăm privat. Sistemul tău, mă, Achimaș, nu-i subfinanțat, e doar supra-furat. Așa că poate ai treabă să rentabilizezi șandramaua și noi te reținem!

Loading...

Comentarii

 • o intrebare?

  10 februarie 2016 8:17

  Jenant ministru, in afara de o adunatura de ""nume cu importanta"", ca sa se vada a cui este, pacat de ....CLUJ!!!!Nu-i vorba si acolo e tot in ..romanica!!!

  raspunde comentariului
 • tristule

  02 februarie 2016 3:20

  Mihai Enciu, mare caracter de roman verde si patriot. Auzi la nesimtitul ala de arghelean! "Daca vrem o tara ca afara sa muncim ca afara"... Bai, tălane! Adica tu vrei sa pui romanii la cazne? munca = caznă, chin, suferinta, tortura, in limba romana cuvant imprumutat din slovena, via limba maghiara - romanii nu avusesera nevoie sa-l inventeze... de ce oare?... Noroc cu Enciu asta, care ti-a zis-o. Adica noi nu muncim? Pai ce facem de 2000 de ani dintre care 1000 nu ne-a vazut nici dracu de ocupati ce eram sa ne infratim cu codrul?... in alta ordine de idei, mai Enciule, dar tu crezi ca banii pe care ii platim noi chiar se duc la sanatate?NU cumva se duc la Marian Oprisan, la Teldrumul lui Dragnea sau la acoperit gaura de 500 de milioane de parai facuta buzunarului tarisoarei de catre Ponta, cand i-a facut cadou "kazahstanezilor"? Hai ca nu te-ai prins, n-am nicio treaba cu ministerul sanatatii sau cu medicina in general, cu exceptia faptului ca sunt canceros. Si nu iau apararea ardelenilor sau ministrilor ci doar ma indignez ca o armata de idioti - care ar merita s-o mierleasca mult inaintea me, numai pentru ca sunt asa de boi dar n-o vor face, pentru ca viata si drepatea sunt doua curve proaste, fac pe indignatii cand cineva "insulta" geniul, harnicia si ghinionul romanilor spunand un adevar fara legatura neaparata cu domeniul medical băi, nstimabile, in tara asta poate ca doar sobolanii si gandacii de bucatarie sa munceasca asa, "ca afara", pentru ca 'homo mioriticus" n-o face decat cand fura. Ba si atunci se dovedeste hot prost. Cand romanul de la orice companie va pleca seara acasa de la munca avand sentimentul - acoperit de realitatea - ca, in 8 ore, a reusit sa faca si el cat a facut americanul, neamtul sau francezul in 2, vom putea spune ca suntem pe drumul cel bun. Dar pentru ca, deocamdata, luptam sa echivalam in 8 opre cat fac aia in 55 de minute, mai e mult pana departe. Adica mai e mult pana sa fie ca afara.

  raspunde comentariului
 • Doru Dascalu

  01 februarie 2016 12:50

  In sfarsit mi-a cazut fisa. Incep sa cred ca deja luati salariu de la stapan. Pentru ca stapanul vad ca a venit si cu site-ul de acasa, adica americanizat, ca daca il faceati voi pe meleagurile mioritice accepta diacritice. Concluzia una singura. Ati si pus si voi botul la ciolanul strain. Ca impuscat in decembrie 1989 va urez daca tineti cu....lupul, ALUPITEGUS !

  raspunde comentariului
  • Academia Catavencu

   01 februarie 2016 12:58

   Ne-ai prins, dascale! Stiam noi ca romanilor adevarati le cade repede fisa de un leu, aia de la Nea Nicu!

   raspunde comentariului
 • Doru Dascalu

  01 februarie 2016 12:43

  Who the fuck is Achima?! Pe bune, aa îl cheamă?! Când vorbim de nume este bine să vorbim i de gene. De regulă numele este dat din comportamentul oamenilor de zeci de ani. Dacă ai primit nume în vremea lui Cuza i tactu era cărămidar, te-au numit Cărămidaru, dacă tactu avea oi i vindea brânză, te-au numit Brânzei sau Brânzoi, adică vreau să spun că mama lui de ADN, dacă strămoii tăi au fost neam de traistă, tu chiar dacă faci masterat, tot neam de traistă eti. Nu poi avea sânge albastru, dacă tu eti de la coada calului indiferent câte harvarduri faci. Caracterul i-l formează educaia familială. Dacă familia e de cocalari nu ai cum învăa bunul sim. i la câtă prostie i fudulie există în ara asta în toate mediile intelectuale i nu numai, argumentează ceea ce am scris. În esenă s-ar putea spune aa

  raspunde comentariului
+