HomeSocialD'ale cetateanuluiTaximetriștii țepari, un bun național

Taximetriștii țepari, un bun național

În ultima perioadă au reapărut știrile despre străinii țepuiți la bani de către taximetriștii români. De-a dreptul șocant. Pardon, de-a dreptul șocant e că mulți români sunt indignați. Eu vă zic doar atât: prost e ăla care dă. De fiecare dată când aud de un străin țepuit de taximetriștii români mă ia o durere acută între cei doi mușchi fesieri. Știu, nu e plăcut, și chiar nu vreau să-i jignesc pe cei cu hemoroizi, însă asta simt. Trebuie să fii incredibil de prost să-ți iei țeapă. Iar dacă ești prost, rezultă că îți meriți soarta. ăștia care tot spun că se simt indignați pentru că ne facem de râs sunt la fel de proști ca ăia țepuiți și, cel mai probabil, au fost și ei țepuiți. În mod repetat. Nu sunt absurd, toți putem fi țepuiți, dar dacă se întâmplă și a doua oară e clar că ești caz cronic. Străinii sunt, de departe, cei mai dârlăi.

Internetul e pentru porno

Trăim în secolul XXI. Înainte să vii într-o țară străină, cauți pe internet informații. Tot ce trebuie să faci este să dai căutare pe Google „Bucharest taxi“, de pildă. În felul ăsta vezi și tariful normal și numere de telefon oficiale și poze cu românce goale. Apropo, există și un ghid al curvelor din București. Mi-a zis un prieten. Pe „Henri Coandă“ era un aparat de făcut comandă la taxi. Cu semne pe jos, săgeți pe care scria TAXI. Probabil că străinii nu-s obișnuiți să se uite în jos. Bun. Faci comanda, îți vine taxiul, iar ăla nu poate să facă manevre că ai indicativul lui și-l banează ăia din centrală. Dar nuuu, eu, nemțălău retardat, mă urc în primul taxi și după aia, ca să demonstrez cât de penibil sunt, mai și spun în gura mare că mi-am luat-o. Pe rușinoșii ăștia care intră în pământ când aud de un român care a țepuit un străin îi anunț că țeparii și șmecheria nu s-au inventat în România. Cel mult, la noi a fost adusă la rang de artă. Ce-i drept, dacă lucrurile continuă să meargă pe dos, în câțiva ani o să susținem și conferințe, seminarii, workshop-uri pe șmecherie. Dar, stați liniștiți la locurili voaste, și taximetriștii italieni, spanioli, germani sunt puși pe combinații. Doar nu credeți că șoferii străini au trei doctorate și vorbesc paișpe limbi străine. La ei sunt mai puțini, asta e diferența. Tocmai d-aia e bine că noi avem atâția țepari. Când mă urc într-un taxi verific de cinșpe ori tariful, cruciulițele de la oglindă și dacă aparatul e pornit. Când plec în afară mă uit pe net să văd care e tariful normal în țara respectivă. Ce moaștele mă-sii e așa greu?

Așadar, românii ar trebuie să fie mândri că sunt pregătiți pentru combinații, șmenuri, șușanele. Dacă s-ar face un top al celor mai țepuiți cetățeni europeni de către alți cetățeni europeni o să vedeți că noi suntem pe ultimul loc. Bine, suntem primii la cei mai țepuiți cetățeni europeni de către politicieni, dar asta e altă discuție…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare