HomeSocialSanatate si alte boliTop afectiuni asociate cu utilizarea aparatului de aer conditionat...

Top afectiuni asociate cu utilizarea aparatului de aer conditionat (P)

Cosmarul provocat de caldura naucitoare este o realitate a verilor din ultimii ani. Salvarea noastra: aparatul de aer conditionat ce stabilizeaza temperatura din locuinta sau de la birou pentru a face canicula cat mai usor de suportat. Dar oare suntem noi constienti de problemele pe care un aparat de aer conditionat le poate provoca? Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni cauzate de aerul conditionat.

Oboseala continua

Tremurati la birou in mijlocul lui Iulie? Acesta ar putea fi motivul pentru care sunteti mereu obosit. Cercetarile arataca oamenii care lucreaza in medii supraracite de aparatul de aer conditionat pot experimenta oboseala si dureri de cap. Cei care lucreaza in cladirile racite permanent de sistemele de ventilatie se pot lovi si de membrana mucoasa iritata si dificultati de respiratie. Acestea va lasa predispusi la raceli, gripa sau alte probleme ale tractului respirator.

Piele uscata

Orele ungi petrecute in medii climatizate prin aere conditionate duce la pierderea apei din organism si deci la deshidratarea pielii. Aceste afectiuni se pot agrava daca nu aveti grija la nivelul de hidratare al tesutului, utilizand creme si band multe lichide.

Agravarea afectiunilor

Sistemele centrale de aer conditionat sunt cunoscute ca factori de agravare a afectiunilor deja existente. AC este notoriu pentru inrautatirea simptomelor de presiune arteriala sau artrita, ceea ce face ca managementul durerilor sa fie dificil pentru cei „dependenti” de confortul aparatului de aer conditionat.

Incapacitatea de a face fata caldurii

Cei care petrec mult timp in medii racite de aere conditionate devin mult mai intoleranti la temperaturile ridicate de vara. Acest lucru se intampla in principl din cauza stresului asupra corpului de la tranzitia rece-cald. Aceasta intoleranta la caldura poate duce la probleme cardiace. De aceea, medicii recomanda sa nu setam o temperatura prea scazuta a aparatului de aer conditionat.

Probele respiratorii

Intr-adevar racelile si chiar gripele sunt afectiuni frecvent provocate de aerul conditionat. Dar, mai grave decat atat sunt afectiunile tractului respirator, intre care se numara alergiile sau chiar conjunctivite virale. Infectiile sunt si ele prezente, in special la nivelul amigdalelor si a urechilor (otita, rinita).

Cauzele acestor afectiuni

Faptul ca utilizarea aparatului de aer conditionat este periculoasa este un lucru cunoscut, insa cauzele pentru care aparatele de racire provoaca aceste afectiuni nu sunt informatii la indemana oricui. Principalele cauze ale virozelor si racelilor sunt parabenii, praful si alergenii depozitati in filtrele si unitatea interioara a aparatului. In timp, aceste componente devin adevarate „aspiratoare de praf” care afecteaza sistemul respirator al persoanelor care traiesc in medii racite artificial.

Nu uitam nici de diferentele de temperatura prea mari intre interio si exterior. Chiar daca o locuinta cu o temperatura de 20-22 de grade Celsius suna ca o vara lipsita de griji, atunci cand iesim afara la temperaturi ce depasesc 30 de grade, corpul are parte de un micro soc termic. Acestea duc la slabirea sistemului imunitar, dar si la cresterea sensibilitatii organismului la trecerea de la o cald la rece sau invers.

Solutii

Chiar daca utilizarea aparatelor de aer conditionat poate parea infricositoare odata ce am listat toate afectiunile la care poate duce excesul de racoare, nu trebuie sa compromitem confortul termic. De cele mai multe ori, cauzele afectiunilor respiratorii datorate aparatului de aer conditionat se datoreaza lipsei de ingrijire a dispozitivului. Acesta trebuie dezinfectat in verificat de doua ori pe an pentru a va asigura nu doar de functionalitate, dar si de faptul ca filtrele sunt curate si nu vor fi infiltratii de praf si alergeni. Puteti sa asigurati o curatare superficiala a dispozitivului, insa sfatul nostru este sa apelati la o firma specializata in servicii de igienizare si mentenanta a aparatelor de aer conditionat. Recomandarea noastra este AlexIR Decor, firma specializata in servicii de mentenanta si dezinfectare aer conditionat, cu o experienta de peste 20 de ani.

Pe scurt

Stim ca aparatul de aer conditionat este indispensabil pentru a asigura confortul termic pentru caminul nostru pe timp de vara, dar nu trebuie sa uitam de problemele pe care acest dispozitiv le poate crea. Fie ca vorbim despre simple raceli, infectii la nivelul amigdalelor, dureri musculare sau conjunctivite virale, toate aceste afectiuni pot fi cauzate de folosirea necorespunzatoare a aparatului de aer conditionat. Aveti deci grija la utilizarea sistemelor de climatizare, asigurand mentenanta de care au nevoie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare