HomeSocialUn mondial, doi mondiali

Un mondial, doi mondiali

 

Cibernetica este simplă. Mai un sistem, un conductor și se rezolvă. La fel și cu fotbalul. Printre o minge și niște semințe, viața parcă se vede mai frumoasă, iar când începe vreun eveniment fotbalistic mare, românul se bucură. De ce? Păi, fiindcă toată vara o să spargă semințe cu vecinul la vreo sală de pariuri sportive.

Pentru cine nu este destul de informat, azi începe Campionatul Mondial. Românilor nu le pasă. Naționala a bătut țurca în preliminarii, singurul lucru pe care elevii lui Piți putând să-l facă, fiind aruncatul cu bani pe amante ieftine. Și, oricum, ce ne pasă când noi avem de trei ori pe an vreun Mondial/Galactic/Universal? Și aici mă refer la Nelson Mondialul, Mihăiță Galactic și Lorenzo Universal, cei trei extratereștri sacri ai săbiilor, cuțitelor și bâtelor cu spini.

În ciuda neșansei noastre continue de a ne califica pe undeva, o mare parte a populației române s-a oferit să ne facem chiar aici, la noi acasă, Mondial. Majoritatea celor care au spus ,,pentru” acestui proiect (aprox. 16 mil. locuitori) au ajuns la concluzia că Mondialul se va numi ,,Cu șatra la Campionat”, și se va desfășura o dată la fiecare prezidențial. Iată ce a ieșit:

 

Principalele puteri ale fotbalului politic românesc: PNL-PDL-PMP și PSD-PC-UNPR-PPDD și-au dezvoltat propriul sistem de joc. Cei dintâi își vor da pase lungi, cu voturi puține, și cu șuturi relativ ușoare, sprijinite de câte o parașută, în timp ce cei din urmă vor dezvolta tactica tiki-taka-plagiata, cu Victor Viorel atacant principal.

Pițurcă va fi pus băiat de mingi, în speranța că își va mai lua trei-patru în cap și o să le facă tactici de fotbal îngerilor, pe lumea cealaltă.

Mingile oficiale vor fi concepute din pielea pițipoancelor mondene. Materialele folosite: silicon, plastic ars și plastilina din craniu. De asemenea, oficialii au anunțat culoriile acestora: portocaliu de Drăgușanu: aderență mare, special concepută pentru șuturi cu divorțuri în poarta adversarului; negru de Tonciu: minge puțin alungită, pentru a face adversarii să-și ia nasul la purtare; galben de Buruiană: induce adversariilor un miros de buruiană nespălată.

BOR și-a făcut echipă de fotbal, împreună cu indivizii de la Ministerul Educației. Uniforma acestora va fi concepută din coli desprinse din manualele de religie încă nefolosite.

Imnul oficial va fi conceput de Guță și Horia Brenciu. Surse oficiale ne-au transmis și titlul, împreună cu alte câteva versuri. Astfel, piesa se va numi ,,Fac ce-mi spune șatra”, cu refrenul ,,Când ești cu mine/ Mă țigănesc bine/ Faaac ceeeee-mi spuuuneee șatraaa”.

Adidașii și uniformele oficiale le va face Iulia Albu, în parteneriat cu soțul ei și cu casa de modă a acestuia: S.R.L La Ghete De Gazelă.

După fiecare meci, oamenii vor fi serviți cu lapte, miere și gogoși de către reprezentanții statului român.

La pariurile sportive, cele mai mari șanse are echipa social-democrată, cu 31,7% voturi, urmată de alianța liberală, cu 14%voturi și apoi de către echipa independentă Mircea Diaconu, formată numai din diaconi, cu 8% voturi.

Antena 3 va transmite toate meciurile, însoțite de analizele pertinente ale lui Gâdea, Badea și Ciutacu.

Klaus Iohannis va aplica jocul Der Weisnhaten, cu fotbaliști nemți blonzi, de 1,96 m.

 

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare