HomeSocialEt si cetera socialaUniunea Scriitorilor lansează USR - Filiala Penitenciare alături de...

Uniunea Scriitorilor lansează USR – Filiala Penitenciare alături de un curs gratuit pentru reducerea anilor de temniță prin scris

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, reputatul critic Nicolae Manolescu anunță lansarea, prin intermediul filialelor Uniunii, a unui curs de reducere a anilor de temniță prin scris. Cu această ocazie, Uniunea Scriitorilor din România îşi lansează şi Filiala Penitenciare.

“Ideea mi-a venit de la problemele pe care am observat că le au niște intelectuali incontestabili cum ar fi Sebastian Ghiță și Gabriel Oprea. I-am văzut că se frământă că au probleme cu Justiția şi le-am zis că nu este cazul, să ia exemplu de la domnul Adrian Năstase care, la câte cărți ştie să scrie, nu-şi mai face probleme că ar putea fi implicat în Dosarul Microsoft, sau EADS. Sigur are câteva cărți puse de o parte, numai bune să-l scoată în câteva luni din necaz. Apoi mi-am adus aminte de volumele de ținută elaborate în timp record de alți cărturari contemporani care, aparent, nu aveau aplecare către scris ci doar către săpun, în băile penitenciarelor: Dinel Staicu, Dan Voiculescu, Gică Popescu, Mihai Stoica, George Copos, Cătălin Voicu, Gigi Becali, Ioan Niculae, Corneliu Iacubov, Codruț Sereș, Victor Becali, Cristi Borcea etc. Păi, dacă frații Becali și Borcea au reușit să scrie și altceva decât chitanțe ori certificate de paternitate, cu siguranță că merită să dăm o mâna de ajutor pentru a scoate la suprafață scriitorul din oricine își dorește acest lucru. Căci, nu e om să nu fi scris o poezie, măcar o dată-n viața lui… Iar românul s-a născut poet“. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare