HomeSocialViorele, tu de unde le mai dai o...

Viorele, tu de unde le mai dai o sută la toţi?

Se spune, prin popor, că-n noaptea de Ignat porcii se visează tăiaţi şi metamorfozaţi în diverse porcării şi, ca atare, guiţă straşnic când se trezesc, îngroziţi de soarta ce-i aşteaptă. Nu ştiu de ce, dar când l-am auzit pe Victor Ponta guiţând de zor, pe toate canalele, cum o să le dea el la medici salarii mărite, şi şpăgi impozitate, şi câte şi mai câte, mi-a venit în minte, instantaneu, imaginea asta. Freud curat, maică! O guiţa Viorel atât de straşnic, şi el, pentru că simte că i se apropie funia de par şi Crăciunul e aproape? O simţi c-o ia pe urmele lui Ăl Bătrân şi i se ridică ţara-n cap, de-i cumpără un bilet numai dus pentru un sejur de neuitat la Târgovişte?

Asemănările dintre nea Vio şi nea Nicu mi se par deja de domeniul paranormalului şi am ajuns să mă întreb dacă nu cumva Ceaşcă o fi dat vreo şpagă, ceva, dracilor să-l elibereze din Iad pentru bună purtare şi multe cărţi scrise, şi a venit să se reîncarneze în plăvanul din fruntea guvernului. Căci, ca şi Ceaşcă, disperat că-i fuge scaunul de sub fund, Ponta e în stare să promită orice, să scoată bani pentru oricine, doar-doar s-o mai agăţa de putere măcar un an. Individul ar fi în stare s-o promită şi pe Daciana, tot în trei tranşe, ca salariile mărite ale medicilor, numai să nu fie dat jos din fruntea bucatelor.

Să impozitezi şpaga e ceva uluitor, cred că nu s-a mai gândit nimeni pe planetă la o aşa măsură, pentru care ne râd şi pongolezii aflaţi la nivelul Epocii de Piatră din buricul Africii. Asta ca să nu mai vorbim de detaliile tehnice ale măsurii. Bun, impozităm şpaga, dar ca să primească şpagă pe persoană fizică, medicii trebuie să fie PFA şi nu angajaţi la patron sau la stat, deci cum facem? Dăm salariu medicului ca medic şi şpaga medicului ca PFA? În plus, cine îi face contabilitatea medicului, că ăsta-i bun la tăiat oameni, nu chitanţe? Angajează om pentru asta sau se descurcă singur? Şi dacă se-ncurcă-n socoteli, dacă face, involuntar, evaziune (presupunând, prin absurd, că o să taie chitanţă pentru şpaga primită), nu dă ANAF-ul peste el, de-o să se umple Jilava de reumatologi, ortopezi şi internişti? Şi ce faci dacă mergi la chirurg, să te taie de bilă, şi-i dai o şpagă prea mare? Chirurgul o să se simtă prost să-ţi ia banii pe nemuncite şi atunci îţi scoate şi amigdalele, ca să justifice şpaga?

Un alt aspect pe care Victor-Viorel, în disperarea lui de a le da la toţi câte-o sută, ca Pingelică, nu l-a clarificat e următorul: doctorii înhăitaţi cu reţelele mafiote din concernele farmaceutice, ăia care recomandă pacienţilor cu ce citostatice să se sinucidă, merită şi ei şpagă sau e suficient un scuipat între ochi? La fel, ăia care te greşesc, gen Ciomu: le dăm bani la plic sau le dăm o pxxă, în cazul fericit în care nu ne-au tăiat-o deja, ei singuri?

Lăsând gluma deoparte, e clar că Ponta a deschis acum o cutie a Pandorei şi relele ieşite din ea o să sugrume total economia. Fiindcă, după medici, deja şi profesorii au început să se organizeze, cerând salarii mărite şi legalizarea micilor atenţii, păi ce, ei sunt mai cu ciungă-n păr? Adică le dă la parlamentari, le dă la medici şi lor nimic, lor nimic??? Şi, după ce le dă şi la profesori, o să vină şi frizerii să se revolte. Adică ei tund de-au făcut scurtă la deget şi n-au nici măcar bacşişul legalizat? Pe urmă o să iasă şi pompierii în stradă, pe bună dreptate: le dă Ponta salarii mărite sau lasă să explodeze toate buteliile de prin incendii? Şi vor ieşi şi miliţienii de la Rutieră, care or avea clase cât are şi trenul, dar de ce să nu primească şpagă impozitată, ce, ei e mai proşti? Or să vină şi or să tot vină oamenii să ceară, până ce n-o să mai rămână nimeni neşpăguit sau cu salariul neumflat. Şi-n trei luni, România va fi în colaps, o să pice guvernul lui Ponta şi-o să vină unii, răi, care o să taie toate măririle şi şpăgile astea, să nu ajungem, Doamne fereşte, în sapă de lemn, ca Grecia.

Iar în 2016, pentru că boborul nu uită cine i-a făcut binele, pe Viorel n-o să-l mai voteze doar morţii şi pensionarii, ci şi medicii, şi profesorii, şi alţi intelectuali cumpăraţi ieftin, cu o şpagă taxată. Dacă medicilor şi profesorilor şi altor categorii doxate chiar le pasă de ţara asta, şi, în definitiv, de viitorul lor aici, n-ar trebui să accepte să-i mânjească Ponta cu o sută pe frunte, ca pe manelişti. Ar trebui să-i ceară soluţii concrete, pentru rezolvarea cauzei şi nu doar a efectului crizei sistemului medical, educaţional, etc. Şi, dacă nu le are, să plece unde-a înţărcat mutu’ (nu Iohannis, alt mut) iapa. Că ne-au plecat destui doctori competenţi din ţară, a venit vremea să mai plece şi-un Dottore incompetent.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare