HomeSocialVunk, trupa care a picat „examenul maturității” mai des...

Vunk, trupa care a picat „examenul maturității” mai des decât Costel Busuioc

N-am știut că solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, are blog. Nu că îmi pasă, dar sunt sigur că e potențial mare de umor dacă-mi fac vreodată timp să citesc. Cu toate astea, din lipsă de subiecte, tabloidele au preluat de pe blogul cântăciosului un text în care își spune părerea despre Delia Matache, Ruby, Alex Velea ș.a.m.d.. Și știu, se va declanșa un orgasm general plecând de la faptul că „uite dom`le un băiat sincer și onest care spune din interior cât de penibilă e muzica românească”. De fapt, nu-i așa. Ilie e doar deranjat că pe scenele petrecerilor câmpenești unde urcă el se mai bâțâie trupe ce-i distrug lui mojo-ul punkist și nu-l mai apreciază puștoaicele de 13 ani când se screme s-o dea cool pe „Prăjitură cu jeleu”.

Sunt oameni talentați în muzica românească…. Aici nu-l contrazic, dar sper că-i conștient că el nu face parte dintre ei. Nu ne cramponăm oricum pentru că Vunk a lăsat mult timp impresia că sunt punk și asta-l ajută pe Ilie să nu se strofoace prea mult când cântă. E punk să falsezi, nu?

Prima vedetă pe care o critică e Delia Matache, care la un concert în Pantelimon a început să cânte și manele. Nu înțeleg unde e problema? Delia Matache are vreun statut care s-o facă să fie (și mai) penibilă pentru că a cântat manele? Cred că maneliștii sunt rușinați că o solistă care are un refren cu „Wuella wuella” le cântă piesele. „Delia este jurat la X Factor și…” ce? Aparent, pentru Cornel Ilie, X Factor e o entitate a muzicii și a produs ce n-a văzut Parisul. Cred că raportul dintre boschetari cu talent muzical, descoperiți prin metrouri de impresari şi numărul de vedete încă active muzical lansate de X Factor/Românii au talent/Vocea României etc este încă supraunitar.

Apoi aflăm că-n muzica românească se fură. Asta-i șocant! Cică tot Delia Matache (marea jurată de la X Factor), Ruby și mulți alții, cântă peste piesele unor Pitbulli, Bruno Marși sau Rihanne. Vor să facă un cover, dar nici măcar la asta cică nu se pricep. Și aici ce trebuie să fac? Să fiu de acord cu Ilie? Astea-s vorbe de dragul vorbei, pentru că publicul cu un gram de decență muzicală știe asta. Cine nu știe? Turma de oameni veniți la petrecerile sătești/concerte organizate de primării unde urcă și „vedetele” enumerate mai sus. Spune ceva pe scenă Ilie despre vedetele care fură, să afle și țăranul prost care nu știe de blogul lui? Nu. Atunci s-o dăm filosofico-moralist pe net, să vadă oamenii ce coloană vertebrală șade-n muzica românească.

Și ultimul lucru pe care-l discută Ilie e calitatea versurilor, fiind date ca exemple creațiile lui Connect-R și Alex Velea. Evident, piesele portoricanilor sunt penibile, dar nici trupeții de la Vunk nu-s SugarMan în materie de versuri. Profunzimea lor se termină, din totdeauna, la poarta liceului. Ca să nu mai amintesc faptul că vunkiștii vor „o țară ca afară” uitând că afară-nseamnă și Uzbekistan, Burkina Faso sau Somalia.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare