HomeSocialZbor deasupra unui cuib de nurci

Zbor deasupra unui cuib de nurci

Cum a scăpat de bulău, pușcăriașul de Adrian Năstase revine pe micile ecrane. Nu în postura înțeleptului și feng-șuiului din Jilava, ci din cea a persoanjului propriei povești paranoice. Ce s-a întâmplat, deci? Cică Adi a ieșit la plimbare cu doamna Dana pe 1 decembrie, ca un pașoptist convins ce e. Și nu simplu, cu drapelul românesc legat în jurul bustului. Nu. Că așa-i șade bine prizonierului care scrie cărți. Să se dea în stambă, purtând ditai cuibiul de mierle în cap, în timp ce deschide mâinile, ca și cum ar vrea să îmbrățișeze România.

Nu zic că Adi n-ar putea să facă una ca asta, dar cu decorațiunea aia pe cap, eu propun să îmbrățișeze doar castorii elvețieni sau veverițele sociopate din Noua Guinee. Mai ales că e Crăciunul și pușcăriașul hippiot de Năstase vrea pace între creaturile planetei.

Dar hai să spunem că poate Adrian Năstase nu a fost foarte bizar când a apărut pe Bulevardul Aviatorilor, la orele 21. Să spunem că e absolut normal ca un om la 64 de ani să poarte chilia sihastrului Daniil pe cap. Și să mai spunem că televiziunile n-ar mai fi făcut tam-tam din asta. Că totul ar fi fost normal. Că ar fi fost același gen de sentiment ca și când îl vezi pe Băse cu plete de rocker. Ce-am obține? Doar o știre fără sens. Fără atracție și suspans. Așa că hai să nu dăm toate epitetele și metaforele alea la o parte. Să păstrăm articolul așa cum era, plus încă trei exclamații. ,,Incredibil! Nu o să-ți vină să crezi cum arată Adrian Năstase!”.

Păi, da bine băi, Adriene, tu chiar nu ți-ai învățat lecția după un an de pușcărie? Iarăși vrei să te mediatizeze ăștia? Să te vadă o țară întreagă cum întâmpini tu românii de pretutindeni cu azilul ăla de ratoni înfășurat în jurul capului? E posibil așa ceva? Păi uite că e posibil. Uite că următoarea dată când o să-ți tragi cu pistolul air-soft în ceafa împănată, nu o să-ți mai pună ăia fular la gât, ci șuba din blană de urs. Iar atunci, să fii atent. Căci cu blana înfășurată în jurul gâtului n-o să-ți mai curgă nici un mililitru de sânge. Așa că te sfătuiesc să nu mai tragi cu pistolul. Mai ales cu ăla air. Ci cu mitraliera, bazooka sau cu tunul, că la astea te pricepi. O să te lase mască efectele! Mă rog, nu știu dacă mască mortuară, dar ceva pe-acolo! Poate și-o colivă, ceva, dacă o prinzi într-un unghi de 45 de grade pe trahee.

Apropo, acum mi-am adus aminte, tot privind fotografia cu Năstase: știți cu cine a vrut să semene el, de fapt și de drept? Cu minionul ăla zburlit și mov care făcea spume la gură când vedea banane. Nu credeţi? Ia arătaţi-i lui Adelu banana şi-o să convingeţi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare