HomeSportFotbal si afaceriCâtă încredere să mai ai în fotbal?

Câtă încredere să mai ai în fotbal?

Dacă preoții ar recunoaște că moaștele n-ajută la nimic ai mai sta la cozi să pupi un os? Dacă politicienii ți-ar spune că voturile sunt trucate, ai mai da doi bani pe puterea ta de a ștampila? Nu. Atunci de ce să mai crezi în fotbal dacă fotbaliștii joacă la pariuri?

Probabil ați văzut că orașele sunt pline de afișe cu celebre figuri sportive încurajând prostimea să parieze sportiv. Sincer, nu mai pot vedea un film porno pe net de Dan Petrescu, fund-așul care-mi spune non-stop să pariez la Netbet pentru că e un site de mare încredere. Dane, eu vreau să mă relaxez câteva minute vizionând un film artistic cu fete care suportă o presiune mai mare decât ce ai trăit vreodată tu la națională și tu mă pui să pierd bani pe cioflingari în pantaloni scurți? La fel și Gabi Balint. Nu-i stradă-n București unde să nu-i văd fața. Cât de tristă trebuie să fie cariera lui ca să ajungi în punctul în care chipul tău e mai prezent în reclamele vreunei agenții de pariuri decât performanțe sportive. Dar asta nu-i neapărat o problemă pentru că-i vorba de bani mulți la mijloc și știm că fotbaliștii nu-s cei mai cumpătați oameni. Problema intervine când tineri care încă activează pe terenul de fotbal stau mai mult în agenții de pariuri decât pe la antrenamente. Adrian Porumboiu a recunoscut de curând că a avut un astfel de specimen la echipă pe când patrona echipa din Vaslui.

Așa ajungi să te întrebi ce tot învață tinerii fotbaliști la școală? Cum îi ajută antrenorul și cum îi ține departe de tentații, pentru că majoritatea celor care se apucă de fotbal vin din familii care visează la Q7, dar cade casa pe ei. Poate că ar trebui în astfel de școli de fotbal să se pună ore și de logică, etică și bun simț financiar, ba chiar și emoțional că știm din presă că-s mulți care dau cu spor în balon ca să aibă consoarta mai mulți bani de spart pe țoale și silicoane.

Nu știu câți și-au pus problema, dar e timpul să-i ferim pe viitori fotbaliști de viața asta stearpă. Nu spun că trebuie să se călugărească, dar degeaba dai trei goluri într-un meci de Champions League împotriva celor de la Real Madrid dacă în drum spre casă mori la volan pentru că-ți conduceai tancul cu 200 km/oră prin sat, ori beat/drogat în vreun șanț sărbătorind victoria.

E trist că nimeni nu observă că există un tipar pe baza căruia poți da un diagnostic: fotbalismul fără etică provoacă ratangită pe viață. Și asta e mortală. Ține mine asta când îți mai duci copilul la fotbal.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare