HomeStiriCămătarii din România promit și ei scutiri de la...

Cămătarii din România promit și ei scutiri de la plata ratelor

După ce Guvernul Ponta a anunțat că cetățenii care au credite, și un venit de până la 1600 de lei, vor plăti rate înjumătățite timp de doi ani, cămătarii din România promit că și ei vor opera modificări în propriul model de business.

Astfel, Uniunea Națională a Cămătarilor din România (UNCR) a remis astăzi un comunicat din presă prin care anunță că beneficiarii serviciilor de cămătărie din România, cu venituri mici, vor avea parte de scutiri semnificative de la plata ratelor către cămătari. De exemplu, se arată în comunicat, clienții pot opta pentru înjumătățirea ratelor și dublarea perioadei de creditare, scutirea pe o perioadă de minim 6 luni de la plata ratelor cu condiția să returneze o sumă dublă, precum și optarea pentru plata în natură (casă, mașină, rinichi etc). Mai mult decât atât, cămătarii promit că, timp de doi ani, clienții lor vor primi bătăi la jumătate din intensitatea obișnuită. Cei care au luat bani cu camătă și sunt pe lista recuperatorilor, vor fi scutiți de la bătăile restante.

Cu toate acestea, cea mai importantă modificare anunțată de UNCR este renunțarea treptată la recuperatorii care recurg la violențe fizice. „Foarte mulți oameni se plâng că băncile se comportă precum noi, cămătarii. Prima oară n-am înțeles, dar apoi am întrebat și noi în stânga și-n dreapta. Da, ăștia nu trimit niște băieți care să dărâme uși, lucrează la psihic. Au o armată de oameni care dau telefoane chiar și de câteva ori pe zi, trimit scrisori, SMS-uri, mail-uri. E vorba despre o teroare psihologică. Clientul e atât de stresat încât n-are ce face și vine să plătească. Dacă băncile au practici asemănătoare cu cămătarii, atunci cămătarii o să aibă practici similare cu băncile!”, a declarat astăzi Rodion Cămătaru, membru UNCR.

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare