HomeStiriCampanie umanitară fără precedent: vasluienii așteaptă donații cu țuică,...

Campanie umanitară fără precedent: vasluienii așteaptă donații cu țuică, bere și vin

După cum ați putut observa la toate buletinele de știri, situația din Vaslui a devenit de-a dreptul dramatică, după ce urgia care s-a abătut asupra localităților din județ a făcut ca, pentru prima oară după mult timp, cantitatea de apă să fie mai mare decât cea de alcool.

Cetățenii din mai multe comune sau orașe ale județului sunt vizibil afectați de pierderea agoniselii lor de o viață: rezervele de băutură din beciurile proprii, dar și din cele de la cârciumă. Gheorghiță Acatrinei, un bârlădean cu experiență la viituri, ne-a povestit, în exclusivitate, că inundațiile de anul acesta nu l-au prins nepregătit: „Domnuli, io și fratili mieu ni-am făcut reziervi di beutură di mult timp, că am văzut io la telejurnal că vini apele peste noi, că doar nu se cade să vinî inundația și tu să nu stai cu tovarășu la o cinzacă”, ne-a povestit acesta.

Cum în Vaslui nu se mai poate bea nici de supărare că nu se poate bea, mai mulți locuitori ai județului au pornit spre sediul Consiliului Județean, unde vor să pună presiune pe autoritățile locale să distribuie țuică din rezervele strategice ale regiunii. Oamenii cu suflet mare din restul țării care nu au fost afectați de apocalipsa lichidă își pot ajuta compatrioții fie prin donații fizice, trimițând sticle, canistre sau chiar și halbe de bere către Vaslui, fie intrând pe site-ul www.băuturapentruvaslui.ro, ori prin donații în contul RO 666BEUTURĂ.

Impresionat de situația din Vaslui, președintele Traian Băsescu a donatn deja 2 sticle din cel mai bun Chivas pe care îl are în casă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare