HomeStiriRemus Pricopie anunță DECÂT o revoluție în gramatica limbii...

Remus Pricopie anunță DECÂT o revoluție în gramatica limbii române

Enervat la culme de atacurile jurnaliștilor la adresa greșelilor gramaticale pe care le-a comis astăzi, Remus Pricopie, ministrul Educației, pune la cale o reformă colosală a limbii române: vrea să interzică prin lege folosirea adverbului „doar”, acesta urmând să fie înlocuit tot timpul cu „decât”. În plus, el are de gând să schimbe și regulile în virtutea cărora se va face, de acum înainte, acordul între subiect și predicat.

„A existat de mult timp oameni care vorbește cu decât, acu’ a venit și rândul lor. Limba română nu e decât a academicienilor, el este vorbită și de Marian Vanghelie care este”, ar fi declarat ministrul într-o întâlnire. „Decât o rugăminte mai am: de acum înainte, vreau să-mi spune-ți decât Remus, că de azi înainte toate lumile mă știe”, a continuat același ministru.

Conform surselor noastre, Marian Vanghelie, EBA sau Mircea Geoană au salutat deja decizia ministrului, așteptând cu nerăbdare să râdă pe seama celor care vor folosi, de acum înainte, adverbul „doar” sau vor face acordul corect.

Citește și:

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare