HomeStiriRevoltă țigănească: rromii au de gând să arunce la...

Revoltă țigănească: rromii au de gând să arunce la nunți cu laptopuri “fără număr”

Vestea că regele rromilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, vrea să introducă o monedă virtuală pentru comunitățile țigănești a stârnit rumoare peste tot în lume, dar mai ales prin România, Spania, Italia sau Franța. Astfel, viitorul “lov”, care vine, conform inițiatorului acestui proiect, chiar de la “lovele”, a pus pe jar secole întregi de tradiții rrome, de la afișatul salbei de aur la gât, la dedicațiile de la nunți, botezuri sau înmormântări.

Reporterii Academiei Cațavencu au reușit să stea de vorbă cu o serie de țigani care s-au declarat profund nemulțumiți de strategia monetară a Casei Regale Cioabă. “Haules, baules, păi cum ne mai purtăm noi valoarea la gât, gadjo? Ajungem să ne ținem laptopuri pe cap?”, ne-a mărturisit, în exclusivitate, Semafor George Primar, una dintre căpeteniile țigănești din Moldova.

O nedumerire particulară o are și Serie A Bundesliga, viitoarea soacră mare la nunta copilului ei de 12 ani cu o fată de 10. “Frățioare, zi șâ mîe ce trbă sâ facă Bundesliga la nunta lu’ fi-sa? Să plăteascâ la dedicațî fără număr cu laptoape pline de lovi?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare