HomeStiriȘOC! RATB angajează ninja în posturi de controlori

ȘOC! RATB angajează ninja în posturi de controlori

Cineva din RATB s-a uitat prea mult la Rambo. Mai țineți minte scena când Stallone iese cu un cuțit în mână dintr-un munte de noroi în care se ascunsese ca să-și prindă inamicii pe nepregătite. Ei bine, surse din imaginația noastră, dar nu numai, ne-au declarat că la fel vor face și controlorii în mijloacele de transport bucureștene – vor fi tot timpul camuflați, gata să apară de oriunde și să mitralieze cu amenzi în stânga și-n dreapta.

Totul pleacă de la noua aparatură de ultimă generație cumpărată de RATB pentru a le permite controlorilor să nu mai fie la fel de evidenți ca un transsexual la o întâlnire de fundamentaliști islamici. Știți că, înainte de această achiziție, domnii și doamnele care ne verificau la bilete, ca să zic așa, trebuiau să țină cu ei ditamai drăcia de citit carduri care nu prea se putea ascunde în buzunare. Că doar nu credea nimeni, sper, că există călători care să zică: „Uite ce erecție în formă de aparat de controlor RATB are doamna respectivă! Sigur pot să mă urc în tramvai fără bilet!”.

Drept urmare, mințile agere de la RATB au luat decizia de a cumpăra, pe banii noștri, niște smartphone-uri Samsung Galaxy Nexus care să poată să joace același rol ca instrumentul vechi, dar care să nu fie atât de ușor de detectat. mai de mult că nu aparatul e esențial, ci privirea de Ion Țiriac la vânătoare de mistreți îi dă de gol pe controlori, dar mă îndoiesc că o să-i bage cineva la traininguri de psihologie.

cu care un serviciu public care nu merită nici măcar un parizer expirat, barem banii noștri munciți, să ne dea amendă mai ușor? . Pentru un telefon cu o amărâtă de aplicație pe el. Galaxy Nexus nici măcar nu e ultima versiune de telefon Nexus de la Google (LG îl face pe ultimul), iar acum costă în jur de 1.400 de lei în magazin. Cum ajungem la 35.000 de lei? Păi, cu ajutorul UTI, firma de IT care apare aproape de fiecare dată când statul român are nevoie de un contract dubios pentru o bucată de tehnologie, de altfel, ieftină. Pe scurt, plătim peste 300 de milioane de lei vechi pentru o aplicație de Android. Ca Angry Birds sau Skype. Fără licitație publică, apropo, că UTI are exclusivitate.

Acum că au echipament de James Bond, controlorii RATB se pare că vor urma cursuri de camuflaj. De-acum încolo, dacă vedeți vreo bătrânică simpatică sau un cerșetor fără o mână și un picior, coborâți repede, pentru că, cel mai probabil, va fi un controlor care abia așteaptă să vadă că nu vă validați cartela. Unii controlori, zic sursele noastre inventate, sunt veniţi din rândurile unui vestit clan ninja, astfel încât nici măcar un tramvai gol nu va mai fi sigur. Aceștia vor putea să apară de oriunde: de sub scaun, din tavan, de după o bară – gată să te pedepsească cu smartphone-ul la ultra-supra-mega-preț din dotare.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare