În România NU există hipsteri! Trei manele interzise și nici un protest?

de George Bonea , 06 februarie 2014

Îți dai seama că-n România nu-i (destulă) hipsterime pentru că poftim: trei maneliști sunt nevoiți să-și afișeze operele de artă după ora 23, fiind la limita interzicerii, CNA-ul fiind deranjat de nuditatea și limbajul din videoclipuri și nimeni nu protesteaza.. Păi cum să-și spună unii hipsteri dacă Piața Universității e goală și nimeni nu scandează „Libertate pentru Guță, mânca-i-aș mustăcioara aia!“.

E bine așa? Nu. Pentru că mulți vor trăi cu impresia că „gata! Problema inculturii e aproape rezolvată“, de parcă un Guță interzis stătea la baza zecilor de picați la Bacaloreat și-o să le dea iar apă la moară celor care cred că „maneaua ucide“ în timp ce posturile serioase încă afișează pornografie indiferent de oră. „CNA-ul nu promovează denigrarea sexuală“ ar fi un motiv pentru care ASU nu-și vede creația mai devreme de ora 23 când cel mai probabil dă pe Antena 1 să vadă show erotic la Capatos. Acolo nu-i denigrare, ci doar două care fac mai rău ca-n videoclipurile de manele, dar într-un mediu mai curățel, fără green-screen în spate și fără BMW lângă. Încă. Unde mai pui că videoclipul lui Guță interzis de CNA e chiar cuminte în comparație cu altele de la TV sau radio. O Inna/Hanna Montana/Anda Adam juisând în engleză vrei să spui că nu dăunează mai rău ca un manelist agramat și limitat la patru cuvinte cu aceeași rimă? E același nivel de prostie, doar că aia cu roz e mai “okeiuță”.

Mai sunt printre noi oameni care cred că dacă mâine ar închide Mynele TV, Taraf, Etno ș.a.m.d. 100% din fanii lor ar spune „băi ejti nebun! Ce muzică belea e pe Mezzo. Pfuai cum o bagă ăsta din Mozart tăticu!“.

Loading...

Comentarii

+