HomeActualitateVictor Ciorbea - ochiul vigilent al Poporului

Victor Ciorbea – ochiul vigilent al Poporului

SusÅ£in unii că Victor Ciorbea ÅŸi-a amintit funcÅ£ia sa de Avocat al Poporului numai în cazul lui Sorin Oprescu, sesizându-se din oficiu în legătură cu încălcarea drepturilor acestuia în arest. Nu-i adevărat, vă prezentăm noi (după ce ne-am sesizat din oficiul AC) situaÅ£iile care l-au determinat să se bage singur în seamă:

1. Prima dată, Avocatul Poporului s-a sesizat când s-a trezit oficializat de foÅŸtii securiÅŸti ÅŸi comuniÅŸti, întinători ai memoriei Seniorului Coposu, în funcÅ£ia de Avocat al Poporului. N-a găsit altă explicaÅ£ie în afara aceleia că securistul Ponta a fost ÅŸi el, în juneÅ£ea revoluÅ£ionară, admirator al Seniorului.

2. Odată luându-ÅŸi în primire oficiul, Ciorbea s-a sesizat din oficiu că singura cafea oferită zilnic de Guvern (din cauza crizei băsiste) conÅ£inea prea mult zahăr. Asta însemna o cheltuială în plus nejustificată ÅŸi încă o întinare a memoriei Seniorului, care bea cafeaua fără zahăr.

3. AÅŸezat la oficiu, noul Avocat a sesizat secretara aducându-i cafeaua cu mult zahăr. A concediat-o din prima zi deoarece prezenÅ£a unei secretare ar fi fost o întinare a memoriei Seniorului, cel care nu suporta decât secretarii, adică pe Emil Constantinescu.

4. Deoarece a sesizat că, rămas fără secretară, nu mai avea cine să-i livreze cafeaua, Ciorbea a solicitat instalarea unui automat de cafea, fără zahăr. I s-a pus la dispoziÅ£ie unul cu dispenser ÅŸi pentru Å£igări Kent, în amintirea Seniorului fumător doar de Kent (după RevoluÅ£ie); obicei care l-a ÅŸi doborât în final, aÅŸa cum securiÅŸtii ÅŸi comuniÅŸtii nu reuÅŸiseră cu temniÅ£ele lor.

5. IeÅŸit la munca de teren (soÅ£ia îl trimisese după Å£igări, ca Seniorul pe Emil Constantinescu), Victor Ciorbea a sesizat raÅ£ia de combustibil alocată ce nu i-ar fi permis zilnic muncă pe teren, aÅŸa cum cereau funcÅ£ia ÅŸi soÅ£ia. Invocând amintirea Seniorului, a primit de la Ponta suplimentarea necesară.

6. Sesizând numărul uriaÅŸ de cazuri în care ar fi trebuit să se sesizeze din oficiu într-o Å£ară condusă încă de securiÅŸtii care întinau memoria Seniorului, Avocatul Ciorbea a hotărât că nu-i cazul să se amestece într-o treabă inutilă ca ÅŸi funcÅ£ia sa. Perfect legal ÅŸi egal pentru un Avocat al Poporului numit de Ponta.

7. DiferenÅ£a dintre salariu ÅŸi milioanele în euro datorate de el băncilor a fost sesizată rapid de Ciorbea, realizând că tot foÅŸtii securiÅŸti ÅŸi comuniÅŸti conduc Å£ara, chiar ÅŸi după numirea unui fidel Seniorului în postul de Avocat al Poporului. Nu a demisionat pentru că nici Seniorul n-a demisionat niciodată, cerând la timpul său doar demisia lui Ion Iliescu.

8. Privind cu un ochi pe geam, Avocatul Poporului a sesizat BucureÅŸtiul rămas fără Primar General – funcÅ£ie ocupată ÅŸi de el cândva, din greÅŸeală. Faptul era nepermis pentru o Capitală europeană ce îÅŸi găsise în fiul unui fost general securist edilul indispensabil. S-a sesizat cu indignare, constatând personal condiÅ£iile de detenÅ£ie precum ale Seniorului – fără acces în oraÅŸ ÅŸi în Grecia. Mai mult, deÅ£inutul Oprescu era în pericol să facă oricând infarct, aÅŸa cum ar face Seniorul acum dacă ar vedea unde a ajuns al doilea său băiat de Å£igări, Victor Ciorbea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare