TOP 7 minuni înfăptuite recent de Arsenie Boca

de Nestor , 16 mai 2015


Psihoza Arsenie Boca a trecut la stadiul următor și decedatul le apare multora pe post de revelație sfântă: ca ectoplasmă la mormânt, icoană lăcrimând sau vedenie pe pereții ori podelele caselor. Am întocmit un TOP al minunilor performate în ultima vreme de Boca și mai puțin cunoscute publicului larg dar, după umila noastră părere, cu adevărat uluitoare chiar și pentru puterile arsenice:

1. Un român adevărat a ieșit pe balconul său de la un etaj superior și a vrut să arunce, conform obiceiului strămoșesc, gunoiul. În acest moment, Arsenie Boca i-a apărut pe geamul termopan, privindu-l mustrător. Românul respectiv i-a jurat Sfântului că-și va duce mereu gunoiul numai la ghenă, convingându-ne să acordăm primul loc unei asemenea realizări senzaționale.

2. Doi români autentici au avut o altercație în trafic, determinându-i să-l reducă la tăcere pe Salam pentru a se înțelege ca oamenii la înjurături. Arsenie Boca a apărut brusc pe parbrizele amândurora, iar martorii jură pe cele sfinte convingerea lor că amândoi ar fi avut postere cu Sfântul. Beligeranții au trecut la îmbrățișări frățești, jurând și ei că de acum încolo acesta le va fi comportamentul în situații asemănătoare.

3. La un meci de fotbal (nu contează Liga), echipa vizitatoare a marcat un gol din poziție la limita ofsaidului; normal, jucătorii echipei gazdă l-au făcut imediat pe arbitru să surclaseze recordurile lui Usain Bolt. Spre surprinderea tuturor, a fost salvat de spectatorii din tribune, care și-au fugărit favoriții cu icoana lui Arsenie în mâini. Ideea salvatoare a fost a unui fan ce tocmai se întorsese de la Prislop și i-a convins pe colegii din galerie să vină la meci cu bannere reprezentându-l pe Boca.

4. O Regie locală, aflată în faliment virtual, a declarat ziua Arsenie Boca pe toate mijloacele de transport în comun, lipindu-se afișe cu monahul pe geamurile autobuzelor. Echipele de control nu doar că n-au mai surprins niciun călător fraudulos, dar au și fost întâmpinate de pasageri cu urale, felicitări și cântece bisericești de slavă pentru aleșii din primărie.

5. Disperat că prezența camerelor de supraveghere nu constituie o piedică în calea uitării șpăgii pentru funcționari, un primar a înlocuit tehnica audio-video cu icoane ale lui Arsenie Boca. Cutia de sesizări și reclamații s-a umplut cu plângerile cetățenilor nemulțumiți că funcționarii primăriei nu-i mai lasă să plece fără măcar un zece lei în buzunar din partea lor, să fie de sufletul nemuritor al lui Arsenie.

6. Un administrator de bloc, revenit de la Prislop, a convocat ședință fulger pe asociație, mărturisindu-și în fața membrilor toate păcatele și sumele sustrase din încasări, pe care le-a restituit în aceeași ședință, recalculate cu rata inflației și dobândă. Întrucât pelerinajul la mormântul lui Arsenie se făcuse în grup, cu toată asociația, locatarii l-au rugat fierbinte să-și păstreze funcția, alături de sumele respective pe care administratorul le va redirecționa spre cutia milei parohiale.

7. Noaptea trecută, duhul lui Arsenie a călătorit spre Cotroceni, unde s-a ivit clar între paginile manuscrisului la care Președintele Iohannis tocmai lucra. Asta l-a făcut pe autor să lase deoparte efortul scriitoricesc, ieșind a doua zi să declare că Ponta va răspunde pentru măgăriile declarate despre Iohannis cu privire la despădurirea patriei. Sfinte Arsenie, ține-i tot așa! Întărâtă-i, drace!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+