HomeActualitate1 iunie, o nouă Zi Naţională a celor ce...

1 iunie, o nouă Zi Naţională a celor ce nu muncesc

             Dragi colegi, stimaţi useri ai Facebook-ului, fraţi români

 

Mă numesc Vasile Bostoacă (Syle Boss pe FB) şi adresez această scrisoare deschisă celor menţionaţi mai sus, plus tuturor categoriilor socio-profesionale cu care, de bine şi mai ales de rău, alcătuim opinia publică şi societatea civilă. Doresc să protestez astfel împotriva acţiunilor destabilizatoare lansate de către aleşii noştri din Parlament, cu scopul vădit de a învrăjbi grupurile cetăţeneşti între ele, acţiune cu atât mai neproductivă cu cât ne apropiem de alegerile din 2016.

Mă refer aici la ceea ce pare a fi singura obsesie legislativă a actualului Parlament, aceea de a declara noi şi noi zile libere în calendar. Am tăcut când aleşii ne-au potcovit cu două zile naţionale sau când calendarul bisericesc pare să înlocuiască treptat calendarul laic. Însă ultima iniţiativă – de a declara nelucrătoare ziua de 1 iunie, adică Ziua Copilului, întrece orice abuz instituţional legiferat în România.

Ziua respectivă a fost mereu numai a noastră, a copiilor ţării, şi a-i obliga pe părinţi să stea acasă la data menţionată se constituie într-un atac grav la însăşi ideea drepturilor noastre fundamentale. O zi în care, până acum, trendul natural şi social dicta ca babacii să-şi lase liberi acasă doar banii, pe care noi să-i utilizăm sărbătoreşte în deplină libertate, iar ei să-şi vadă de munca lor pentru a produce alţi bani necesari ridicării nivelului de trai familial. Ce minţi bolnave au conceput că a-ţi sărbători ziua numai a ta cu gardieni pe cap ar putea fi o iniţiativă legislativă benefică? E ca şi cum dumnealor, parlamentarii, ar fi puşi să dezbată proiecte de legi în prezenţa procurorilor DNA, adică să le fie frică să ridice mâinile la vot de teama cătuşelor.

Personal, am celebrat mereu momentul împreună cu pretenarii şi tovarăşele noastre, părinţii fiind acolo unde le este locul – la muncă. Ne-am simţit bine şi liberi, aşa cum trebuie să se simtă toţi tinerii de nădejde al societăţii româneşti. Uitaţi-vă ce se întâmplă în aceste zile, când fostul ales Boureanu s-a amestecat fraudulos în sărbătorile fiicei sale, pretinzându-i să vină acasă înainte de trei noaptea şi confiscându-i nu doar ţigările, ci şi jointurile din poşetă. E nepermis ce se petrece cu o tânără de 15 ani, căreia nici ţigara de după nu i-a mai mers după ce a fost violentată stradal de propriul tată, prin tragere de mână şi ocări verbale scandaloase. Aici vor parlamentarii să ajungem cu toţii, să bem de Ziua Copilului sucuri neacidulate şi să mâncăm savarine însiropate?! Nu pentru asta au murit părinţii şi bunicii noştri la Revoluţie, ca să ne întoarcem la abuzul parental practicat de dictatura comunistă.

Fac un apel la toţi tovarăşii mei şi oamenii de bună credinţă încă rămaşi să semneze petiţia online pe care am lansat-o la adresa interzisadultilor.ro, cu speranţa că se vor strânge suficiente adeziuni pentru ca demersul parlamentar să fie anulat şi drepturile noastre esenţiale onorate. Îi solicităm Preşedintelui Iohannis ca, în calitatea sa de părinte al naţiei şi profesor respectat, să respingă acest proiect odios, menit să readucă tineretul român în epoci întunecoase şi de mult apuse. Ziua Copilului trebuie să rămână doar a copiilor. Suntem siguri că se pot găsi suficiente variante de compensare a năzuinţelor adulţilor, prin acordarea unor zile libere în orice alte momente festiviste ale anului.

Jos labele voastre murdare de pe ce-i al nostru, murim, luptăm, Ziua ne-o apărăm!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare