Există și Voiculești de calitate: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!

de Mihai Enciu , 20 iulie 2016
Există și Voiculești de calitate: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu!

Când zici Voiculescu te gândești instantaneu la nea Dan. Și brusc începi să înjuri crescentu’, latrinele, pe gâdea și badea la pachet și tot ce este legat de imperiul marelui turnător parcat la Rahova pentru 10 ani. De câteva zile numele Voiculescu nu mai stârnește doar silă și greață. Pentru că numele este atașat noului ministru al sănătății. Îl mai cheamă și Vlad și pare că a apărut de nicăieri. Numit în funcție într-un moment de criză generat de demisul Achimaș Cadariu, dl ministru Voiculescu a debutat în mandat abrupt: „Primul gând care-mi vine în minte când mă gândesc la sistemul de sănătate este cuvântul feudal. Este o feudă de sus până jos şi într-un sistem feudal e mai puţin vorba despre oameni, despre oameni buni sau răi, este vorba de sistem şi despre păstrarea feudei, a privilegiilor. Este un sistem feudal şi sper ca până la sfârşitul acestui mandat să destructurăm câteva lucruri”.

Nu mulți au luat în serios afirmațiile noului ministru. De profesie finanțist, ministrul sănătății vine să spargă mitul că sistemul public de sănătate nu poate fi condus decât de un medic. Teza conform căreia criza din sănătate se combate cu manageri care să spargă frăția halatelor cu buzanere prea largi și să pună cep găurilor prin care se sifonează sute de milioane de euro din banii asiguraților capătă prin dl Voiculescu un promițător contur. Domnia sa este inițiatorul unei rețele a citostaticelor care reunește vreo 400 de persoane din toată Europa și care se ocupă, de prin 2012, cu aprovizionarea bolnavilor de cancer din România cărora statul nu este capabil să le asigure medicamentele. Făcând asta ani de zile fără nici un alt motiv decât ajutorarea oamenilor aflați în suferință, dl Voicullescu se califică cu vârf și îndesat pentru funcția de ministru. Cele două luni de mandat au însemnat pentru pacienți mai mult decât tot ce au făcut ceilalți miniștri din 1990 încoace.

Pentru că omul a adus în sistem compasiunea pentru pacienți, onestitatea în discursul public și știința de a identifica toate bolile acestui sistem putred care ne parazitează portofelele și ne condamnă la moarte în fiecare zi. Este primul ministru care vorbește deschis despre rănile purulente ale unui organsim aflat în metastază. La prezentarea strategiei anti-corupție a guvernului, ministrul Voiculescu a descris cu maximă acuratețe mecanismele pe care toți ceilalți ministri de resort le-au protejat și cultivat: ”Plicul e cel care duce la folosirea prostă a resurselor din spitale. Plicul duce la conflicte nejustificate între membrii corpului medical, pentru resurse precum săli de operaţii, paturi şi multe altele. Plicul, de asemenea, îi face pe medicii tineri să nu aibă acces la pacienţi de multe ori, pentru că există plic. Plicul, de asemenea, duce la existenţa absolut insulară a echipelor multidisciplinare în spitalele noastre. Plicul duce şi la respingerea ideii de second opinion. Second opinion fiind un mecanism care salvează vieţi şi care salvează şi bani”.

Te uiți ce se întâmplă zilele acestea la Spitalul de Arși? Vezi medici care capătă curaj și vorbesc și ei deschis despre practicile feudale din sistem? Vezi cum starleta de televiziune Monica Pop, în timpul liber director PSD al Spitalului de Oftalmologie amenință cu revolte de stradă dacă e demisă pentru potlogăriile constate de Corpul de Control al Guvernului? Toate aceste poartă un nume: Vlad Voiculescu!

Probabil că dl Ministru nu o să reziste și, în toamnă, va pleca împreună cu guvernul. Probabil că în locul domniei sale va fi înșurubat un feudal care va reinstaura liniștea în sistem iar filierele de șpăgi se vor reactiva. Adevărurile rostite franc de dl Voiculescu vor rămâne însă. Și am putea spera că, într-o bună zi, un nou Voiculescu va reuși ceea ce încearcă dl ministru astăzi. Adică să mai scoată o cărămidă din temelia acestui sistem profund corupt. Să pice șandramaua ca să putem construi sănătos, de la temelie. Altă soluție nu avem.  

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Paul

  24 iulie 2016 11:23

  100 GRATIS pe internet in intreaga lume! 100 detinut si controlat de tine! Primesti 5 actiuni gratuite pe stoc la inscriere intr-o companie unde castigi dolari in curand mai multe miliarde! Plus 5 unitati gratuite de partajare a profitului! In plus, poti castiga mai multi bani, actiuni pe stoc, bonusuri, concursuri, locuri de munca si multe altele! Toate GRATIS 100! TOTDEAUNA garantat! Inscrie-te aicihttpbit.ly28YEXLF

  raspunde comentariului
 • sonic

  22 iulie 2016 8:22

  Omul a eludat testele de partid la numirea in functie!! Faza e ca va fi repede mătrășit pentru că nu corespunde sistemului. Sincer, toată stima pentru acest om, măcar a avut curaj să spună lucrurilor pe nume. Adevărat, gașca de îmbuibați din sistemul medical nu se dă bătută. Legăturile sunt puternice, iar obiceiurile antice.

  raspunde comentariului
 • Motanul Danila

  21 iulie 2016 23:31

  Jivina mentine legatura cu Gadea numai prin telepatie.

  raspunde comentariului
 • Aha

  20 iulie 2016 21:53

  Problema MAJORA in sanatate e STRUCTURA SISTEMULUI! Deschide orice orice oriunde, fara nici un fel de criterii, e ANORMAL TOTAL! Trebuie sa fie dr adecvat la locul adecvat, atata cat e nevoie, in ordine valorica. In Romania e comert tiganesc.

  raspunde comentariului
+