HomeActualitateLudovic Orban al XIV-lea: Primarul Soare!

Ludovic Orban al XIV-lea: Primarul Soare!

Într-un interviu pentru postul Digi 24, Ludovic Orban a spus multe. Cum îl știm de ani buni, e omul cu logoree din PNL. Probabil d-acolo se trage și “L”-ul din numele partidului, că liberal nu mai e de la Brătieni încoace.

Orban a promis că-n mandatul lui de primar al Bucureștiului se va termina Catedrala Mântuirii Neamului, inaugurarea fiind programată pentru 1 decembrie 2018, la 100 de ani de la Unire. Acesta și-a motivate dorința spunând că Mall-Catedrala este “o expresie a ființei noastre”. De fapt, îl contrazic și-l anunț că Mega-Biserica este o definiție a românismului.

Apoi Orban a declarat că personal îi place Viena și o consideră un model pentru București. Hai să vedem de ce Viena e un model.

În primul rând Viena nu mai construiește catedrale. Are unele superbe făcute în vremurile când oamenii mergeau desculți și se căcau pe oriunde-i trecea. Cumva Orban vrea să ne întoarcă la acele veacuri când oameni se speriau de eclipse și credeau că femeia e doar un sclav cu țâțe și vagin.

Dar ce mai are Viena?

  • Viena are o scenă muzicală extraordinar de variată. Bucureștiul n-are. La noi sunt câteva clubulețe care ies din tiparul de bumpți-bumpți, în rest zeci de localuri unde parcă asculți Radio Zu la maxim. Da, n-are Orban treabă cu asta, dar când primarul tău are o față precum glumele lui Buzdugan&Morar nu-ți vine să asculți jazz.
  • Viena are târguri imense de chilipiruri. Sunt chiar celebri pentru asta. La noi n-ai voie să vinzi pătrunjel pe un ziar fără zeci de autorizații. În bucurești se vând chilipiruri pe bordure jegoase, prin cartiere mărginașe, definiția unui astfel de eveniment fiind târgul de duminică de la Vitan-Bârzești.
  • Muzee, săli de concerte, catedrale, toate clădiri superbe. Și noi avem astfel de locuri, dar să se descurce singure, n-o să investească primăria pentru ele. Păi nu? Când ați văzut ultima oară un primar din București la vreun muzeu bucureștean?
  • Ospitalitate și gastronomie. La Viena. În București e un amalgam de localuri, dar nu știm să ne lăudăm cu terciul ăsta culinar. Pentru că din nou, nici un primar nu pare că iese în oraș. Să-l văd pe Orban că mănâncă o șaorma, că spune de Pizza Hut că e scumpă, ori că la Mc e cancer și să-ncerce lumea o gogoașă. Nimic.
  • Viena e sigură și are polițiști bine pregătiți. Bucureștiul are Polițiști Comunitari. O armată de oameni școlită să facă nimic și să plimbe Dustere.
  • Viena are transport public de nota 10. În București s-au făcut câteva benzi speciale pentru RATB și câțiva kilometri de pistă pentru bicicliști. Și gata! Dar nu-l văd pe Orban prin autobuze, sau pe pistă.
  • Viena are parcuri. Bucureștiul are câteva pajiști și speranța că peste 20 de ani o să mai avem măcar un sfert de Herăstrău.
  • Viena are multe.

Deci da, e un exemplu bun Viena pentru Orban. Orban nu-i un exemplu bun pentru un primar.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare