HomeActualitate1 Mai, sărbătoarea muncii cinstite

1 Mai, sărbătoarea muncii cinstite

Ieri, pe când cel mai urât fiu al poporului se hăhăia degeaba pe Litoral, cei mai iubiți fii ai poporului sărbătoreau, prin muncă, Ziua Muncii. Într-o atmosferă de adâncă vibrație patriotică, Victor și Daciana Ponta s-au trezit, dis-de-dimineață, și au plecat în Orășelul Copiilor.

Din păcate, Mickey, Donald, Pluto și ceilalți prieteni ai lor nu se sculaseră încă, dar primul cuplu al țării a fost întâmpinat de un alt personaj de desene animate, Piedone, care i-a plimbat cu trenulețul și apoi i-a invitat să se dea în mașinuțe – în bărcuțe nu i-a invitat să se dea, că e totuși Postul Paștelui, iar primarul nu uită că, înainte de a fi fripturist, e ortodox.

Fiindcă, mai nou, e la modă ca roșii să fie și puțin verzi, alaiul înalților oaspeți a plantat și pomi. Nu palmieri, că din ăia numai primarii au dreptul să planteze, contra unor comisioane grase, ci copaci de-ai noștri, tradiționali. În vreme ce Daciana a plantat un brad – simbol străvechi, dacic, menit să arate cine poartă ițarii în familia Ponta, Victor Viorel a sădit un castan, castanele urmând să le încaseze tot el – numai aveți puțintică răbdare până la toamnă!

A urmat o vizită la un azil de bătrâni unde, profitând de faptul că românii au cam rămas fără pâine, Victor și Daciana le-au oferit pensionarilor cozonaci și le-au promis că posturile din Sănătate se vor debloca. Iar dacă nu se vor debloca, să nu se panicheze, fiindcă Victor Viorel poate da oricând  o ordonanță pentru lansarea programului „Ultima casă”, unde cazarea, masa și parastasele ulterioare vor fi asigurate de guvern, dar numai cu condiția ca, până la pomana de șapte ani, locatarii să aibă bunul-simț și să se prezinte la toate alegerile și referendumurile.

Fiindcă se auzise că, din iunie, micii vor fi interziși, Victor a ieșit curajos la rampă, declarând că nimeni nu se va atinge de ei! Pentru că, dacă în cazul lui Băsescu a tăcut în fața Europei, pentru mititei e în stare să iasă și din UE și tot nu renunță la ei! E drept că, anul ăsta, liderii PSD n-au mai dat mici românilor, dar nu fiindcă n-ar fi avut de unde, ci pentru că vor să-i mențină în formă, spre a clădi societatea uselistă multilateral dezvoltată.

Cum ar putea face așa ceva cu o națiune vlăguită de mici, muștar și bere și amețită de manele pă sistem? Așa că, în loc să încingă grătarele, mai bine pun românii mâna pe un brăduț și-l plantează  în fața blocului, nu de alta, dar ca să aibă de unde-l tăia la iarnă, pe post de pom de Crăciun!

Și, ca să fie tacâmul complet, spre finalul zilei Victor Viorel și-a dat girul și comunicatului emis de PSD cu prilejul zilei de 1 Mai, comunicat unde se precizează că partidul „sărbătorește azi o valoare de bază a vieții sociale – munca cinstită”. Emoționante cuvinte, nu-i așa? Numai când te uiți la liderii partidului, la un Dragnea, la un Mazăre, la un Vanghelie, la un Oprișan și-ți dai seama că, dacă muncești cinstit, poți deveni și milionar dintr-o leafă de bugetar!

Dacă muncești cinstit și chemi pe cine trebuie, la momentul potrivit (după caz, pe ruși sau pe mineri), poți să primești, drept răsplată, o țară întreagă, să faci ce vrei tu cu ea. Și poți ajunge chiar dottore dacă muncești cinstit – să nu credeți că trasul la xerox e lucru de șagă! Nu mai zic de Adrian Năstase, care a fost atât de harnic încât a trebuit să i se mai reducă din pedeapsă, că prea muncise cinstit ținând prelegeri la necinstiții ăia de colegi de celulă, care mai aveau puțin și-l necinsteau și pe el!

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare