HomeActualitate10 lucruri mai puțin știute despre sărbătorirea pandemică a...

10 lucruri mai puțin știute despre sărbătorirea pandemică a lui 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

Anul ăsta, mulțumită grijilor înalților conducători pentru sănătatea publică, aia care nu trebuie pusă în pericol pentru a nu influența prezența la urne pe 6 decembrie, tradiționala Paradă de 1 Decembrie s-a transformat într-o ceremonie restrânsă, cu câțiva ostași transformați în soldăței de plumb din cauza gerului și al lor Comandant Suprem, vorbind în tihnă la umbra Arcului de Triumf, fără presiunea programului unei defilări care să-i amestece literele pe hârtie.

Ce nu ați văzut pe 1 Decembrie la televizor, sau ce nu ați citit pe siteurile de știri, vă spun reporterii Academiei Cațavencu, prezenți la fața locului sub acoperire, în uniformele Regimentului de Gardă.

1. Din fericire pentru bucureșteni, Nicușor Dan a câștigat alegerile locale, fapt pentru care, coroborat și cu nou introdusele măsuri de distanțare socială, concertul lui Florin Salam de pe Arcul de Triumf, antamat de Firea din ianuarie, nu a mai avut loc.

2. Pentru că americanii nu au mai participat la defilare cu 10 avioane F16, Vladimir Putin s-a oferit să suplinească el lipsa, cu 20 de Suhoi Su-57, vaccinate deja anti-pandemic cu Sputnik V.

3. Pentru imagine, Ministerul Apărării trimisese, totuși, la eveniment, 3 transportoare Piranha de ultimă generație, care nu au mai ajuns, blocându-se într-o groapă RADET de pe Bulevardul Kiseleff.

4. Prima Doamnă a țării, Carmen Iohannis, a evitat cât a putut obiectivele camerelor de luat vederi. Asta pentru că, din pricina gerului năpraznic anunţat pentru 1 decembrie, Carmen Iohannis nu a mai purtat la ”paradă” una dintre cunoscutele sale rochii scurte, ci un mult mai confortabil trening de fâş.

5. După ce, pe 30 noiembrie, a decorat aproape 100 de români pentru merite deosebite, printre aceștia numărându-se și o fostă vânzătoare de detergenți, actualmente secretară a lui Vela, Klaus Iohannis a cerut ca la finalul ceremoniei să fie aruncate decorații din avion pentru toți participanții la eveniment.

6. PSD l-a avut delegat la ceremonie pe Codrin Ștefănescu, greu de observat, totuși, chiar și în condiții de distanțare socială, din pricina faptului că politicianul se strânge la frig cum li se strânge nudiştilor din Vama Veche, când ies din apa rece.

7. Viorica Dăncilă a transmis un mesaj emoționant de la Videle: ”Nu știu alții cum sunt dar eu pot să vă spun că, alături de toți românii din Teleorman, pe 1 Decembrie am sărbătorit Ziua Națională României – 23 august 1944!”

8. Anul acesta, ziua de 1 Decembrie a fost comemorată în secuime, sub titulatura Black Tuesday. Asta pentru că, în 1918, de 1 decembrie Ungaria a avut reduceri mari la teritoriu.

9. PF Daniel a dezavuat manifestarea, spunând că întâi Decembrie este doar o sărbătoare importată după 1989 de la capitaliştii care vor să fim doar o colonie de sclavi a lor: ”Ne-a prins iarna cu Catedrala pustie și neterminată și noi dăm onorul la un pietroi masonic plagiat numit Arcul de Triumf?”.

10. Șoștoacă, avocata de AUR, a fost ”intervievată” de negociatorii MAI dincolo de cordoanele de jandarmi care asigurau discreția ceremoniei de la Arcul de Triumf: ”La așa ceas de sărbătoare, mi-am pus cămașa asta tricoloră, cu mâneci prinse la spate. Cum de ce? Ca să mă îmbrățișez singură, că numai eu am rămas patrioată în țara asta, trădătorilor!“.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare