HomeActualitate10 lucruri pe care nu le știai despre Moș...

10 lucruri pe care nu le știai despre Moș Nicolae

Spre deosebire de Moș Crăciun, Moș Nicolae n-a dorit niciodată să se asocieze cu vreo firmă. A primit câteva oferte să apară în reclamele Catena ori să recomande părinților cadourile din Dragonul Roșu, dar a vrut mereu să fie hipster, deci contrar curentului. Cu toate astea, sunt lucruri pe care nu le știai despre Moș Nicolae. Iată-le.

1. Moș Nicolae vine în noaptea de 5 spre 6 decembrie pentru că-i mai liber pe șosea. După ora 20 drumurile sunt blocate de tiruri cu Coca-Cola, reni, șoferi plecați la munte în pantaloni scurți și reporterițe vinete care-ntreabă non-stop „cum vă simțiți?”.

2. Nuielușă nu primesc decât micuții pentru care Moșul vede un viitor în hipism.

3. Moș Nicolae apare mereu pe un cal alb, dar a negat constant orice legătură cu Nuțu Cămătaru.

4. Moș Nicolae ajută fetele sărace la măritat. Le aduce din Bacău până la București.

5. Nicolae este stăpânul apelor, d-aia n-o să auzi pe cineva că a avut o beție super în noaptea de 5. Moș Nicolae e genul care schimbă vinul în apă.

6. În Transilvania este numit Sân-Nicoară. În Moldova i se spune Sâni-Nicoară, iar în Dobrogea, Sâni.

7. Când își scutură barba Moș Nicolae aduce prima zăpadă. Aseară, deasupra Bucureștiului Moșul tocmai făcuse duș, d-aia lapovița și ninsoarea.

8. De Sfântul Nicolae se pun crenguțe de pomi roditori în apă, la căldură, și dacă se înverzesc până la Anul Nou e semn că ai prea mult timp liber și nu știi să-ți decorezi apartamentul.

9. Se spune că de astăzi se încheie perioada de făcut vrăji și farmece. Acestea fiind spuse, vrăjitoarele, adevăratele fete ale Mamei Omida, intră în concediu.

10. Sfântul Nicolae a fost recunoscut ca fiind un mare apărător al ortodoxiei după ce a pălmuit un eretic ce-l considera pe Iisus doar un om cu puteri supranaturale. Folosind aceeași logică, ne așteptăm și la Sfântul Gigi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare