20 de lucruri, pe care Nicușor Dan poate nu le știe, despre cât de frig este în apartamentele bucureștenilor

de Eugen Cismasu , 12 decembrie 2020

În campania electorală, candidatul ”Dreptei Unitea” a rupt inima alegătorilor asigurându-i că a doua zi după victoria sa vor avea apă caldă. Ce nu le-a spus, în septembrie, Nicușor, electorilor, era faptul că dezideratul devenea posibil tot doar dacă oamenii ar fi apelat, în mod tradițional, tot la ceainice, aragaze și termoplonjoane. Așa se face că, la două luni de la măreața sa izbândă, bucureștenii încă își pun porcul pe calorifer, la congelat, pentru că:

1. Este atât de frig încât, pe calorifere au apărut anunțurile gen ”Atenție, cad țurțuri!”.

2. Este atât de frig încât pietricelele care le zăngăne prin botoșii de casă sunt chiar degetele lor de la picioare.

3. Este atât de frig încât administratorul de bloc umblă pe scară cu mâinile în propriile lui buzunare și ciocâne la uși doar cu aerul expirat.

4. În apartamente este atât de frig încât bucureștenii au început să își deschidă frigiderele pentru a încălzi bucătăriile.

5. În casele bucureștenilor este atât de frig încât protezele dentare ale pensionarilor au început să dârdâie în pahare.

6. Este atât de frig încât, atunci când își vorbesc, cuvintele cuplurilor îngheață în aer iar oamenii sunt nevoiți apoi să le bage la microunde pentru a înțelege ce-au avut să-și spună.

7. Este atât de frig încât la avizierele blocurilor au apărut anunțurile gen ”primesc Covid în gazdă, contra febră de 39 de grade”.

8. În casele bucureștenilor este atât de frig încât pet shopurile nu mai vând canari, papagali și șoareci ci pinguini, foci și vulpi polare.

9. Este atât de frig încât puiul din frigider nu mai zboară, ci se roagă de gospodine să fie băgați cât mai repede la oala sub presiune.

10. În casele bucureștenilor este atât de frig încât cafeaua de dimineață nu se mai bea, ci se linge de pe băț.

11. Este atât de frig încât, pe calorifere au apărut anunțurile gen ”Atenție, cad țurțuri!”.

12. În casele bucureștenilor este atât de frig încât, dacă dai drumul la robinetul de apă caldă, curg direct cuburi de gheață.

13. Este atât de frig încât hypermarketurile au început să comercializeze raclete pentru curățarea lentilelor de ochelari.

14. În casele bucureștenilor este atât de frig încât oamenii nu mai mănâncă cu tacâmuri metalice, să nu le rămână buzele lipite pe furculițe.

15. Este atât de frig încât copiii folosesc o nouă scuză pentru a sta treji până târziu: „Dar mamă, pijamalele mele nu s-au dezghețat încă!”.

16. În casele bucureștenilor este atât de frig încât agențiile de turism fac publicitate pentru Revelioane all inclusive în igluurile din Laponia.

17. Este atât de frig încât oamenii de zăpadă bat la ușile bucureștenilor și plătesc ca să poată dormi pe canapea, numai să nu se topească afară, peste noapte.

18. Este atât de frig încât, dacă vrei să plângi la o telenoveală turcească, trebuie să te uiți la televizor cu capul în cuptor.

19. În casele bucureștenilor este atât de frig încât oamenii nu-și mai țin mâinile în mănuși ci direct în prăjitoarele de pâine.

20. E atât de frig încât gândacii din baie fac patinaj artistic în vasul de toaletă.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+