HomeActualitate35.000 de oameni au protestat împotriva închiderii TVR Cultural

35.000 de oameni au protestat împotriva închiderii TVR Cultural

Aproximativ 35.000 de oameni s-au adunat, în 16 august, în Piața Constituției pentru a protesta față de decizia de a închide postul de televiziune TVR Cultural. Zeci de mii de tineri au venit la protest cu pancarte pe care scria mare „Sunteți Gaga!”, „Cultura este toți” și „Alejandro,  de trăiai/ La Cultural apăreai!”.

Ca o coincidență, la protest a apărut și Lady Gaga, venită în România să susțină protestul tinerilor care doresc mai multe programe culturale la TV. Ca o coincidență și mai mare, la eveniment a fost prezentă și Lady Gaga de România, Anda Adam. Anteniștii cred că tot protestul a fost o mișcare înscenată de băsiști, fiind siguri că în viitor Băsescu va organiza și alte proteste-concerte care vor aduna zeci de mii de oameni în Piața Constituției.

Apărută în fața mulțimii pe o scenă improvizată, Lady Gaga a declarat că ceea ce se întâmplă în România este mai absurd decât piesele și vestimentația ei, și trebuie pus un picior în pragul ușii rotative. „Am venit în România, șocată de vestea că se va închide singurul post de cultură pe care îl aveți. Nu se poate o asemenea nedreptate. Tineri, luați atitudine și purtați haine și frizuri ciudate, ca să arătați ce impact are lipsa postului TVR Cultural asupra voastră. Împotriva acestui demers îmi voi schimba şapte ținute și voi cânta câteva piese”, a mai declarat Lady Gaga.

Tinerii prezenți la eveniment au început să plângă și să urle de emoții, disperați de viitorul incert și sumbru care se anunță. Cu toate astea, câteva voci au spus că prezența solistei americane a stricat întreg demersul, asocierea TVR Cultural cu Lady Gaga, după vizita lui Gordon, fiind nefericită, producând tensiuni politice la nivel înalt.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare