Acești oameni bolnavi, plătiți să ne facă bine

de Spartakus , 03 decembrie 2016
Acești oameni bolnavi, plătiți să ne facă bine

Dacă Florin Secureanu, individul cu nume predestinat să fie coadă de topor pentru puternicii zilei, ar fi comis matrapazlâcurile pe care le-a comis pe timpul lui Ceaușescu, acum avea deja trupul bondoc împănat cu dulcele glonț al patriei și demult i s-ar fi făcut pomenile. Pe Ștefănescu-Bacchus l-au împușcat pentru mult mai puțin. Și ăla ce făcea? Falsifica niște vinuri, nu omora pe nimeni, nu dădea în cap la nimeni. În vreme ce secătura asta de Secureanu lua, cu bună știință, banii de la gura bolnavilor, folosindu-i ca pe averea proprie, pentru că buzunarul spitalului devenise buzunarul lui.

În orice spital românesc, pe placa de la intrare, acolo unde scrie numele instituției, ar trebui să se afle și un adagiu: ”Lăsați orice speranță, voi, ce intrați aici”. Pentru că, dacă n-ai zile de la Dumnezeu, cum se zice din bătrâni, orice vizită într-un spital de la noi poate fi o condamnare la moarte, fără să afli vreodată ce anume te-a ucis. Mizeria e la ea acasă, ăia care trebuie să te dezinfecteze te infectează cu apă chioară, iar ăia care trebuie să te vindece te omoară cu zile. Și e normal să nu existe bani pentru medicamente și dotări, când banii se duc în casele și vilele domnului Secureanu, pe nepoțelele și vrăbiuțele acestui individ spurcat la gură și la suflet, care deconta, din banii bolnavilor, până și robinetele din vilișoara proprie – și nu vă imaginați că-și lua chinezării de la angro.

Ani de zile, plaga asta cu nume de securist a stat agațată ca o căpușă, furând tot ce-i pica în mână, fără ca nimeni să-i zică nimic. Azi, când ororile comise de Secureanu, au ieșit la lumină, cei ce au știut de el sau chiar l-au ținut în cârcă, se leapădă de el ca de-o măsea stricată. Dac-o întrebi, bunăoară, pe madam Firea, o să-ți spună că e prima oară când aude de numele ăsta, mititica, deși Secureanu a înflorit sub bisturiul tăietor de șpăgi al ilustrului ei amic, pesedist sub acoperire, Sorin Oprescu. În altă ordine de idei, să vezi că protectorul tău, Oprescu, e pe cale să intre la bulău și tu să continui să furi banii spitalului denotă nu doar lăcomie, ci de-a dreptul obsesie. Pur și simplul Secureanu ăsta era bolnav, nu mai putea să se oprească din furt, devenise dependent de ciordeala din banii bolnavilor, dacă nu și-ar fi luat o singură zi milioanele din șpăgi, risca să crape în sevraj!

Și, în timp ce noi aflăm de pe Internet, de la Tolontan, ce făcea criminalul ăsta în serie cu banii noștri, televiziunile de partid și de stat, românii mândri din PSD, ALDE sau PRU, nu scot o vorbuliță despre Secureanu. În schimb au pus toate tunurile pe ministrul Vlad Voiculescu, omul care a încercat să scoată mizeria din Sănătate de sub preș. Să țineți minte asta atunci când veți vota și să nu uitați să o repetați și celor din preajma voastră care ar vrea să-i voteze pe penali: dacă tot îi votează, să nu se mai plângă vreodată că trebuie să vină și cu seringa de-acasă când se internează în spital.

Dar, orice s-ar spune, nu Secureanu este singurul vinovat. La fel de vinovați și poate chiar mai vinovați pentru că au permis apariția unui asemenea monstru de lăcomie și mârlănie, sunt angajații spitalului. De la cel mai bun chirurg la ultima infirmieră, cu toții știau ce jafuri face managerul lui pește prăjit și totuși nimeni n-a zis nici pâs. Nouă ani de zile, Secureanu a tăiat și a spânzurat, și nici măcar un telefon, o scrisoare anonimă, o plângere n-a existat împotriva lui. Nimeni n-a considerat necesar să dea în vileag crimele cu premeditare comise de Secureanu atunci când folosea sutele de mii de euro pentru mațul propriu, în vreme ce bolnavii mureau prin Spitalul Malaxa. Acum, procurorii DNA au intrat, în sfârșit, pe fir, dar managerul e de negăsit. Iarăși nimeni nu știe de el, nu știe unde s-a dus, când și cu cine. A dispărut ca penalu-n ceață și nu m-ar mira să aflăm că s-a ”sinucis” și ăsta, intrând cu mașina-n pom, cu o sută la oră, fără să curgă din el o picătură de sânge. Iar Secureanu să fie deja, cu tot cu ”vrăbi” și cu geanta lui plină de parai, prin cine știe ce resort din Caraibe, unde Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a pus deja berile la rece.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • getuta

  09 decembrie 2016 19:20

  fata asta de bidon turtit e smekerul care a sifonat banii spitalului, dupa fruntea de un dest nu prea arata inteligent, poate viclean.

  raspunde comentariului
 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  08 decembrie 2016 21:33

  În dosarul aflat la Tribunalul Bucureti, producătorul de alcool Petru Bolfă general de securiate prieten cu Ciolos, Johannis, Drahnea si Ponta este judecat pentru decesul a peste 3000 de bihoreni. 430 de persoane s-au constituit parte vătămată, iar 2100 au calitatea de parte civilă. În această vreme, el a săvârit i alte fapte penale pentru care a fost introdus din nou în arest preventiv. În prezent, este în arest la domiciliu intr-o vila cu 4 etaje si 60 de camere si piscina Olimpica si o gradina de lux de 2ha cu fantana arteziana si un garaj pe 8 nivele cu 160 de masini de lux colectie Lamborgini,Ferrari,Roisroic,Buggati,Formula unul, si limuzine prezidetiale, vila estimata la 140 milioane euro. Urmand ca instanta din romania sa-i gratieze.Peste 3000 de bihoreni mureau în primele patru luni ale lui 2013, iar mai mult mii aveau să fie salvai în ultima clipă. Autorităile au intrat în alertă. Toți consumaseră alcool chiar dacă pe etichetă scria că e medicinal și a început căutarea sursei de otravă.Directorul Direciei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, declara că la sfâritul lunii aprilie 2013 era în localitatea Alparea, anchetând cauzele morii i intoxicării acelor oameni. La locuina unei femei decedate, a descoperit spirt Mona, spirt Asistent, vodcă Regiana, dar i o sticlă cu Alcofarm. Am zis să iau i flaconul de Alcofarm, care se vinde oriunde, la orice ABC, ca i loiune pentru îngrijirea epidermei i are rol antiseptic, i l-am trimis la analiză, în Cluj, povestea Rahotă, potrivit bihor.ro.60.000 grame de alcool metilic pe hectolitruÎn scurt timp, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj a informat DSP Bihor că a evideniat la analiza produsului Alcofarm produs de SC PET Ady Trading SRL, Năsăud, judeul Bistria-Năsăud, o concentraie a alcoolului metilic de peste 60.000 grame pe hectolitru. Direcia de Sănătate Bihor a dispus din nou controale la distribuitori, iar procurorii bihoreni au continuat ancheta pe noua pistă. Prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Non-Aliment RAPEX au fost sesizate i celelate direcii de sănătate publică judeene. Primarii i preoii bihoreni au anunat oamenii din localităile lor să nu mai consume Alcofarm.Pe etichetă, 35 concentraie de alcool etilicS-a stabilit că Alcofarm era produs în fabrica de alcool SC PetAdy Trading SRL din Năsăud, care era deinută de Petru Bolfă i avea o concentraie de alcool metilic de 60.000. Produsul uciga a fost comercializat în trei depozite care au distribuit peste 2.500 de flacoane în Bihor. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureti. Acetia au descoperit că iordanianul Enizan Moh

  raspunde comentariului
 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  07 decembrie 2016 1:32

  httpswww.youtube.comwatch?v=0FHT0uP-hYo

  raspunde comentariului
 • Dan

  04 decembrie 2016 22:21

  9 ani de zile acest sobolan nu a putut fi oprit din "rontait" banulpublic?Impuscati-l pe 25 decembrie !

  raspunde comentariului
 • AUREL

  04 decembrie 2016 18:13

  Mai terminati cu prostiile ,PSD este singurul PARTID care a facut bine oameniilor,ATUNCI cand toti se opuneau,PSD A marit pensii salarii etc. VOTATI PSD SI NU MAI ASCULTATI minciunile SOROISTILOR .VOTATI PSD !

  raspunde comentariului
  • gabi

   08 decembrie 2016 20:00

   p s d -ul este cel mai corupt partid,iar alegatori sunt ori hoti,ori analfabeti,ori bolnavi cu capu.

   raspunde comentariului
  • aurica

   05 decembrie 2016 15:20

   pesedeul e coada de topor a rusiei care nu are alt interes decit de a distruge romania din interior pentru a o ocupa mai tirziu fara nici un efort, pesedeul a ruinat romania , locul pesedillor e pe stadion cu un glont un ceafa, sper si ma rog lui Dumnezeu sa vad si minunea asta.

   raspunde comentariului
 • DINU

  03 decembrie 2016 12:09

  Dar ce, lui Patriciu nu-i place berea rece?

  raspunde comentariului
+