Achimaș – pe făraș. Sistemul rezistă

de Spartakus , 10 mai 2016
Achimaș – pe făraș. Sistemul rezistă

Mai știți reclama aia penibilă la nu știu ce fixativ, cu ”Londra, ploaie cu clăbuci, Paris, vânt puternic, Moscova, gerul naibii. Coafura rezistă”? Ei, cam așa ceva s-a întâmplat și cu miniștrii Sănătății din ultimii ani: au zburat, care mai de care, luați de vânt, bătuți de viscole și spălați de ploi, dar sistemul medical corupt și criminal a rămas, ca dat cu fixativ. Acum, a venit rândul lui Achimaș-băiat-de-oraș să demisioneze. Aparent, a făcut asta pentru că are onoare și nu vrea să rămână cu ea nereperată. În realitate, a fost ejectat chiar de sistem, care știe că nimeni nu e de neînlocuit și care, din când în când, acceptă să i se mai taie un cap, pentru ca restul capetelor să supraviețuiască, devenind și mai avide și mai nesătule.

Pe Achimaș să nu-l plângeți. De foame nu moare și nici n-o să ajungă vreodată să se trateze în vreun spital românesc, câtă vreme există clinici la Viena. O să se întoarcă, probabil, la spitalul lui din Cluj, unde o să mai managerieze cu talent noi și noi contracte cu Hexi-Pharma&friends. La Minister o să vină altcineva, pus tot cu acordul și oblăduirea sistemului. Pentru că sistemul medical românesc nu este altceva decât o oală cu presiune, pusă să fiarbă la foc mic. De câte ori apare riscul să zboare capacul, cineva îl ridică singur, culege spuma – în cazul de față Achimaș-Cadariu – și o aruncă la gunoi, pe urmă pune iar capacul, să nu vadă nimeni ce se fierbe sub el și tot așa. Dacă acest capac nu ar fi ridicat, din când în când, ar exista riscul ca oala să explodeze, împroșcându-i cu plumbi pe toți șmecherii care papă milioane din oală.

Prin urmare, acum, după ce Achimaș a plecat, nu trebuie să ne pupăm de bucurie ca atunci când bate România la fotbal, ci să stăm cu ochii ca pe butelie pe următorul cap al hidrei, care va fi instalat la Sănătate. Să-i dăm un termen de grație, să rezolve problemele și, dacă nu reușește sau nu vrea să reușească, să ieșim iar în stradă și să-i forțăm debarcarea. Pentru că n-are sistemul atâtea slugi incompetente câtă forță avem noi să i le schimbăm. 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+