HomeActualitateAdevărata scrisoare a angajaţilor de la Antena 3 către...

Adevărata scrisoare a angajaţilor de la Antena 3 către Dan Voiculescu

Ieri aţi putut citi o aşa-zisă scrisoare trimisă de mai mulţi prezentatori de la Antena 3, în semn de solidaritate cu Dan Voiculescu. Am fost informaţi, de o sursă sigură, că scrisoarea ar fi un fals, întrucât angajaţii de la A3 nu au cum să aibă un vocabular atât de bogat. Mai mult, sursa noastră (mersi, Mirci!) ne-a pus la dispoziţie şi varianta originală a scrisorii, înainte a de fi tradusă de specialişti în forma apărută în presă:

Stăpâne!

Vă spunem aşa pentru că aşa v-am spus întotdeauna, cu excepţia cazurilor în care aveam gura ocupată, pe post, şi nu puteam să vă spunem nicicum.

Mâncăm rahat de la bufetul Antenelor şi asta ne ocupă mai tot timpul. Unii mănâncă de câteva luni, alţii de ani, câţiva am împlinit deja două decenii. Unii abia începem şi nu v-am cunoscut, nici nu bănuiam că puteţi mânca aşa de condimentat, de ne ustură papilele două zile. Alţii vă ştim ca om politic, soluţie imorală şi fondator al trustului. Câţiva vă ştim ca om. Om de casă al lui Ceauşescu, evident.

Toţi avem cei 7 ani de acasă, mai puţin Badea, care nu prea a stat pe acasă, el copilărind în parc, cu bagabonţii. Mulţi am adăugat şi „7 ani de Intact”. O să adăugaţi şi dumneavoastră, probabil, „7 ani de Jilava”, răstimp în care nu garantăm că veţi rămâne cu toate orificiile intacte.

Ştim că acest dosar fabricat, ICA, s-ar fi putut închide dacă aţi fi semnat „pactul cu diavolul” al cărui nume nu-l mai pomenim – că oricum ni s-a acrit să-l tot rostim, de cel puţin o mie de ori pe zi. Ar fi însemnat să renunţaţi la demnitate şi onoare. Nu aţi făcut-o. Şi pentru asta vă respectăm, mai ales în ziua de salariu.

Când am fost atacați doar pentru că lucrăm aici, ne-ați apărat. De multe ori chiar fără să știm. Pentru că apărat înseamnă şi ceea ce s-a întâmplat în anii de criză, când posturile TV au căzut unul după altul, iar noi am rămas în picioare şi ne-am putut face meseria onest, întrebându-vă: „Mai doriţi să prestăm ceva sau putem merge să ne ştergem la bot?”.

Pare greu de crezut, dar am zâmbit mult în ultimii ani. La fiecare atac de la ora 6 am râs şi am lins mai departe. Am râs chiar atunci când cineva, în plin delir, ne-a spus „nespălaţilor”. Cum să ne facă pe noi nespălaţi, când în fiecare seară, după ce prestăm la augustul dvs posterior, ne spălăm pe dinţi de trei ori?

S-ar putea ca și râsul nostru să vă coste. Dacă o “lăsam” mai moale, poate că trăiam o vară liniștită. Acum însă vom trăi cu toţii o vară palpitantă: dumneavoastră, pentru că o să aflaţi ce riscuri implică scăpatul săpunului la duşuri, noi, pentru că o să aflăm dacă ne angajează, în sfârşit, cineva în presă sau rămânem tot la vidanjă sau latrină.

Vremea râsului a trecut! Păi doar ştiţi ce rate la bănci avem, cui naiba să-i mai ardă de râs? Suntem gurnalişti, dar şi cetăţeni ai acestei ţări. Respectăm legile şi putem recunoaşte abuzul. Abuzul care, ieri a fost împotriva doamnei Mirela Bugetara din Dăbuleni, alaltăieri împotriva domnului Adelu Bugetaru din Tărtăşeşti. Astăzi este împotriva lui Dan Voiculescu din Bucureşti. Nu vrem ca mâine acelaşi Dan Voiculescu să fie iar abuzat, de cine ştie ce derbedeu băsist, la duşuri!

Iar abuzul nu poate fi ignorat, uitat, nici iertat.

Stăpâne, noi suntem aici cu gura deschisă!

Adrian Ursu

Oana Stancu

Răzvan Dumitrescu

Dana Grecu

Mircea Badea

Mihai Gâdea

Şi alţii

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare