Adio, Lenin, dar rămân cu tine!

de Spartakus , 25 februarie 2017
Adio, Lenin, dar rămân cu tine!

Probabil că mulți dintre voi au văzut deja filmul ”Goodbye, Lenin!” – îl știți, comedia aia mișto, nemțească, despre un june a cărui mamă intră în comă exact înainte de căderea Zidului Berlinului. Duduia e mai comunistă decât Firea și Olguța la un loc și nici nu concepe că ”visul de aur al omenirii” s-ar putea destrăma. Și totuși, zidul cade, comunismul se duce dracului, iar cucoana, când se trezește, trebuie menajată și lăsată să creadă că se află încă în plină dictatură a proletariatului. Fiindcă, avertizează medicii, dacă ar afla că Germania Democrată s-a dus ploii de suflet, la pachet cu Uniunea Sovietică, babeta comunistă ar putea avea un șoc fatal. Așa că fiul ei, deși virulent anticomunist, nu vrea să se întâmple asta – e mă-sa, na! – deci face tot posibilul să-i ascundă adevărul.

Celor care n-ați văzut filmul, nici nu vă recomand să-l vedeți. E suficient să vă uitați la mitingul organizat azi de PSD în județul Dâmbovița și o să vă distrați la fel de tare. E drept că babuinii ăia aduși cu arcanul la Târgoviște nu semănau cu unii care tocmai s-au trezit din comă, dar nici prea vii nu păreau, mulți dintre ei. Mie cel mai mult mi-a plăcut pancarta aia cu ”UNPR susține Guvernul”. Când am văzut pancarta aia, am râs zece minute, dar pe urmă m-a apucat groaza de ziceai că-s maniaco-depresiv. Fraților, e groasă. Dacă cinci mii de oameni pot fi scoși în stradă sub stindardele unui partid căruia Băsescu i-a făcut de multișor pomenile, fără ca ei să-și dea seama că partidul respectiv e mort și îngropat, vă dați seama cine ne decide viitorul? Cine vrea o Românie normală? Anormalii ăștia, care nici nu știu pe ce lume se află. Pun pariu că, dacă ar fi venit vreun hâtru prin piață cu o pancartă faină, roșie, pe care să scrie ”PCR susține Guvernul”, s-ar fi găsit niște guțulani s-o fluture și pe-aia.

Nu mai vorbesc de faptul că, să aduci cinci mii de oameni din tot județul, preț de zeci de kilometri, cu pancarte scoase la imprimantă, cu steaguri, cu dichis, nu e de colo. În mitingul ăsta s-au băgat bani grei. Dar nu de la ei. Nu cred c-au venit baronii locali din Dâmbovița cu tencălăul de lei de-acasă. Nu cred că și-au adus imprimanta din vilă, ca să scoată la ea mii de lozinci colorate. Nici nu cred c-a făcut cinste Dragnea cu topuri de hârtie A3 la tot județul. În schimb sunt sută la sută convins că la ora asta nu mai e gram de tonner roșu prin imprimantele din  Dâmbovița și nici foicică de hârtie prin birouri. Cine plătește toată desfășurarea asta de forțe? Nu-i greu de ghicit: noi toți, care n-am fost acolo, dar dăm bani pe taxe, dăm bani pe impozite și, atunci când luăm un top de hârtie pentru copii, că le cere la școală, dăm o cotă parte, prin TVA, și la stat. Adică la bizonii de prin primării, care consumă tonnerele pe pancarte comuniste.

 

Și toate astea știți de ce? Pentru că voi, tinerilor frumoși și liberi care v-ați pișat pe el de vot în decembrie, n-ați vrut să vă mișcați fundul zece minute ca să puneți o amărâtă de ștampilă pe un amărât de buletin. Iar asta vă costă. Și-o să vă coste și mai mult, pentru că la mitingul următor, purtătorii de pancarte cu ”UNPR susține guvernul”, de care sigur râdeți și voi acum, s-ar putea să nu mai fie doar gibonii ăia arși la instalație. S-ar putea să fiți chiar voi, împinși de la spate cu mitraliera.

 

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • narcis

  30 ianuarie 2018 14:02

  Sperantele romanilor, fantomele lui Jebeleanu

  raspunde comentariului
 • niro

  28 ianuarie 2018 19:25

  Programul GUVERNULUI promisiuni fara termene, vom face cum vrem noi, cand vrem noi.Vom face pentru noi nu pentru voi.Cat promite PSD nici in 50 de ani nu se poate realiza, asa ca slabe sperante sa mai apuc sa vad ceva indeplinit.Cand vom avea si noi un prim ministru puternic, influent capabil sa deschida noi oportunitati economice externefavorabile bunastarii ROMANIEI? Vezi P.M japonez.SPERANTELE ALEARGA CU PUMNI STANSI LA GURA, SPERANTELE SE INTREABA DIN OCHI CE SE INTAMPLA, etc ...TACI ...ROMANE.

  raspunde comentariului
 • nicola

  19 martie 2017 10:45

  A picat comunismul, dar nimeni nu se intreaba ,, CE PUNEM IN LOC,, sau ce am pus in loc.Daca ne-am referi la America,ca sistem, este exclus pentru ca dupa unii este de o mie de ori mai corupta decat Romania.Sa alegem tari din UE ca sistem de guvernare, este destul de complicat, nici pana astazi nu am inteles prea bine cum functioneaza si la drept vorbind, am stat mai mult in comunism decat in capitalism.In sfarsit m-am gandit la o intrunire a capetelor luminate din Romania, sa discute ce alegem, si m-am intrebat daca printre ei nu sunt cumva si capete inferbantate, care ne trimit doamne fereste la forma de guvernare tipica Coreii de Nord.Satul de atatea ganduri despre guvernare, am dat cu banul sa aleg, intre comunism si capitalism si incredibil a cazut pe muchie.Doamne, mi-am zis CE FEL DE GUVERNARE ESTE ASTA.

  raspunde comentariului
 • "TATUCA POPOARELOR SOVIETICE"," STALIN"

  18 martie 2017 8:30

  Aseara,17,03,2017, la postul de televiziune LA-TRINA A3, s-a pornit un atac FURIBUND la adresa ziarelor Romania Libera si Kamikaze ! Coordonatorul atacului a fost tovarasa oana zamfir, a carei sot este "liberal", si OM DE CASA la "don profesor" FELIX MOTANU VARANU ! Ce s-o fi intamplat in HAZ-NAUA puscariasului felix motanu -varanu ?

  raspunde comentariului
 • ISSIMA

  27 februarie 2017 12:51

  Mă gândesc la mia de comuniști existentă în România prin anii 45-46 și la faptul că fiind cei mai sărăntoci și mai leneși, mai buni de nimic din orice comunitate, nimeni nu conta pe ei în vreun fel și mai ales nimeni nu se temea pe atuni că vor fi extrem de puternici peste mai puțin de un deceniu. Ei, așa netrebnici cum păreau, ura lor și ticăloșia i-au dus atât de sus încât au reușit prin anii 50 să bage la închisoare toată elita militară, politică, eclezială, intelectuală a României. ba să o și lichideze acolo. Desigur cu ajutor substanțial sovietic. prin urmare, să nu subestimăm niciodată ignoranța și răutatea, complexul de inferioritate. Căci animați de ură, ura de clasă sau orice altfel de ură, orice grup, fie el cât de pauper și de amețit, de alcool, poate duce co comunitate, chiar o o țară unde nici nu te aștepți. Amintiți-vă de comuniștii pauperi și puțini ai anilor interbelici!

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL TURMENTAT

  26 februarie 2017 0:14

  Concluzia in urma acestei contramanifestatii este clara LE ESTE FRICA SACALILOR LASI ! Li s-au strimtat gaoazele prin birouri si vor sa prinda un pic de curaj.Cit de curind cred ca ne vor scoate iar din casa....

  raspunde comentariului
 • teodor

  25 februarie 2017 15:41

  Ma intreb daca contramanifestatia pesedeilor a fost filmata de vreo drona. Si-a asumat cineva raspunderea filmarii?Pentru ca eu n-am inteles cum trebuie sa zboare o drona ca un aeromodel, adica pina la inaltimea de 200 m, sau ca o aeronava, adica nu mai jos de max. 300 m de la cel mai inalt edificiu din zona.

  raspunde comentariului
+