HomeActualitateAdrian Halpert urăşte micii cu muştar pentru că lui...

Adrian Halpert urăşte micii cu muştar pentru că lui îi plac ţâţele cu frişcă!

 

– aşa cum al nostru cititor, mai deştept decât al lor, a văzut deja – o copertă care înfăţişează un mic cu muştar şi două ouă. Este viziunea „Academiei Caţavencu” asupra sărăciei care s-a abătut peste în ultimii ani, precum și mega ofertele pe care fiecare partid le face în astfel de perioade.

Tradiţia nu-i nouă. Muştariştii şi şoşonarii care se vor înghesui la haleurile gratuite care vor fi oferite, cu siguranţă, în aceste minunate zile libere, de către generosul guvern nu-s nici ei ceva nou. Nici măcar despre mici sau ouă nu băgăm mâna-n foc c-ar fi chiar noi sau cât de cât proaspete. Dar noi sunt, cu siguranţă, ipocriţii care s-au culcat azi-noapte plini de păcate şi s-au sculat azi evlavioşi şi foarte nervoşi pe Academie, fiindcă „batjocoreşte Sfintele Sărbători”. Ei bine, nu ne-am propus să batjocorim nimic, ortodocşilor de duminică!

Ceea ce ne-am propus a fost să ironizăm tocmai ipocrizia miticilor, care-şi fac trei rânduri de cruci şi apoi încing un grătar cu manele, să se ducă fumul până la al nouălea cer! Ceea ce ne-am propus a fost să ironizăm ticăloşia unor indivizi care n-au nimic sfânt atunci când cumpără voturi cu un mic, un ou şi-o chiflă, în schimb, ne ţin nouă prelegeri despre sfinţenie. Ceea ce ne-am propus a fost să ironizăm tocmai spoiala de credinţă, cucernicie, pioşenie şi bunătate creştină pe care o afişează, ca pe un sclipici menit să ia ochii, nişte păcătoşi de cea mai joasă speţă, nişte fameni care s-au închinat mereu nu la Dumnezeu, ci la Mamona sau, după caz, la Ramona (Gabor, Bădulescu şi altele de acest gen).

Unul dintre ortodocşii de remarcă (apud. Vanghelie) ce s-au arătat oripilaţi de coperta noastră este , reconvertit din lansator de „bombe sexy”, petarde şi alte pocnitori din pagina 5, în guru creştin. Cuprinsă de un fior metafizic pe la lingurică, preacuvioşia sa acuză un derapaj serios al revistei noastre şi se întreabă, retoric: „mai are rost să amintim că ne aflăm în Săptămâna Mare? Dar ce importanţă mai are acest lucru?!…”.

Deocamdată nu putem cuantifica reacţia la coperta noastră. În general, opiniile au fost pozitive, semn că ai noştri cititori au înţeles adevăratul sens al mesajului nostru. Am avut parte, ce-i drept, şi de înjurături şi de blesteme până la al şaptelea neam, din partea unor habotnici care cred că, dacă ne critică pe Facebook, o să fie iertaţi că au râvnit la nevasta vecinului de la 3 ori că s-au băgat în faţă la coada la tigăi cu preţ redus. Pe de altă parte, ne-a bucurat faptul că mulţi cititori cunosc faptul că România este un stat laic şi nu o teocraţie. Dacă eram într-un stat fundamentalist, atunci cel mai probabil până acum eram deja spânzuraţi de macarale pentru o asemenea copertă, iar Halpert ar fi adus el cablul de acasă. Dar nu suntem – şi asta nu atât spre norocul nostru, cât spre norocul lui Halpert. De ce? Deoarece, dacă România ar fi fost o teocraţie, primul care s-ar fi legănat în ştreang ar fi fost tocmai „evlaviosul” Halpert.

Să ne amintim, domnule Halpert, cine a produs tabloidizarea presei româneşti? Să ne amintim cine a făcut din „Libertatea” „cel mai vândut ziar din România”, oferind cititorilor de poze numai buci, ţâţe, chiloţi cu aţă-n cur, fofoloance pe două pagini? Cine a promovat sânzienele, ramonele, monicile, adelinele, laurettele şi toate curvetele? Cine a făcut bani frumoşi făcându-se că face presă, când, de fapt, a cultivat mediocritatea şi vulgaritatea şi a ridicat prostia unor matracuci la rang de standard pentru generaţii întregi de tineri? Cine a propulsat modelul piţipoancei cu Vertu şi al cocalarului cu Maserati, pe prima pagină, în tiraje uriaşe, s-ajungă la tot boborul, ca nu cumva să rămână vreun român nelobotomizat? Cine, decât dumneata şi gaşca de gurnalişti şi de ziarizde pe care ai aciuat-o la „Libertatea” sau „Click!”? Zi mai bine că nu ţi-a plăcut coperta noastră, cu ouă, mici şi muştar, nu din raţiuni ideologice ori religioase, ci, pur şi simplu, pentru că dumneata preferi ţâţele cu frişcă pe care le proslăveai, pe vremuri, în tabloide! Da’ măcar zi-o pe şleau, nu te mai da mare împătimit după creştinism, când ai cultivat, atâţia ani, cretinismul în stare pură

Dar, fiindcă noi suntem cu adevărat creştini, nu ca Adrian Halpert, preferăm să trecem peste toate acestea şi să nu răscolim trecutul. Fiindcă suntem creştini, noi nu dăm cu pietre, cum dă domnul Halpert în noi, ci îl lăsăm în plata domnului. Care anume domn, nu ne-ntrebaţi, dragi cititori, că nu ştim. Şi probabil că nu mai ştie nici Adrian Halpert: el a fost în plată la atâţia domni generoşi că ar fi greu să-i mai ţină minte pe toţi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare