Altă belea pe capul lui PF Daniel: enoriașii nemulțumiți, cu moaștele la OPC!

de Eugen Cismasu , 05 noiembrie 2020

Patriarhia Română a fost sancționată de comisarii OPC cu avertisment, în urma unor nereguli grave descoperite de inspectorii pentru protecția consumatorului după un control de fond, demarat ca o consecință a primirii, luna aceasta, a mai multor reclamații din partea enoriașilor nemulțumiți de calitatea serviciilor B.O.R la sesiunea de toamnă – iarnă a procesiunilor cu moaște.

Astfel, inspectorii OPC au stabilit că nemulțumirile enoriașilor petenți se verifică, procedura de valorificare publică a moaștelor B.O.R fiind tratată cu superficialitate, lejeritate și rea credință de către reprezentanții Patriarhiei, după cum urmează:

1. Decesul unei persoane care-și aștepta, disciplinat, rândul la tratament. Martorii afirmă că nu a primit la timp ajutorul ceresc, îngerii din echipa de intervenție neaflându-se la locul de muncă. Aceștia au fost surprinși ținându-se de lucruri necurate în spatele Catedralei, unde fumau, beau bere la cutie și fluierau drăcoaicele de pe stradă.

2. Efectul colateral denumit, în termeni pământeni, "deces" nu a fost menționat în niciun prospect al Patriarhiei, conform uzanțelor medicale impuse de lege. În plus, nu se garantează nicăieri că acelora trecuți la Ceruri li se va acorda o compensare ulterioară, prin repartizarea unei locuințe minim confort 1 în Paradis și a unei butelii cu tămâie.

3. Patriarhia utilizează, uneori, practici de reclamă mincinoasă, exagerând efectele benefice ale curei cu moaște. Conform unor mărturii, cei tratați astfel nu au câștigat la LOTO, li s-au agravat cirozele dobândite prin aghesmuire și nici măcar n-au avut noroc în dragoste, părăsindu-i amantele. Asta deși erau la zi cu plata taxelor către biserică și contribuțiile la cutiile milei locale.

4. Fiecărui pacient nu i s-a permis decât o pupătură pe raclă, ca să se ajungă la toți, ca pe vremea Patriarhului Ceaușescu. Deși au fost multe cazuri de afecțiuni grave, necesitând doze mai mari în administrarea panaceului.

5. Tot ca în vremurile vechi menționate mai sus, au fost mulți indisciplinați care s-au băgat în față, profitând de corupția organelor laice în uniformă. Jandarmii prezenți încasau foloase necuvenite, pentru a favoriza anumite persoane cu mai multă dare de mână.

6. Nu a existat o condică de sugestii și reclamații, orice nemulțumire fiind exprimată în deșert. Respectivii au fost trimiși să-și adreseze petițiile în fața icoanelor altor sfinți, urmând să primească răspunsurile pe lumea cealaltă. Și atunci, care mai e diferența față de sistemul medical românesc de Stat?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Si Bisericile se Inchid la Orele 21 ?

  11 noiembrie 2020 20:35

  POATE CA EXISTA VRE-O PERSOANA , CARE DORESTE SA DOARMA NOAPTEA , PE SCAUN IN BISERICA , ALATURI DE SFINTI , PENTRU A VISA FRUMOS , NOAPTEA . DACA BISERICILE SE INCHID NOAPTEA LA ORELE 21 , SFINTII SUNT LIBERI , D-AU EBERGIE !

  raspunde comentariului
 • Sa lase Tarabe in Afara in Piata Obor din Bucuresti , de Langa Hala Veche Obor , Bucuresti

  07 noiembrie 2020 11:20

  SA LASE TARABE IN AFARA IN PIATA OBOR DIN BUCURESTI , CU TARABE SI IN ZONA DE PARCARE , DE LANGA HALA VECHE OBOR , TARABE CU CARTOFI , CEAPA , VARZA , GOGONELE SI ALTE LEGUME , DEOARECE VINE IARNA , IAR CETATENII ORASULUI BUCURESTI SA-SI POATA FACE APROVIZIONAREA CU LEGUME PE TIMPUL DE IARNA . ESTE LUNA NOIEMBRIE 2020 ,IAR OAMENII SA-SI POATA FACE CUMPARATURILE , DE TOAMNA , PENTRU SEZONUL DE IARNA .

  raspunde comentariului
+